Liniile de tramvai nefolosite din Botoșani, pericol pentru șoferi, ar putea fi SCOASE! FOTO

Nefolosite vreodată, liniile de tramvai de pe două străzi din municipiul Botoșani, care la ora actuală reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic, ar putea fi scoase definitiv. 

Liniile de tramvai nefolosite din Botoșani, pericol pentru șoferi, ar putea fi SCOASE! FOTO

Construite în urmă cu ani buni, din dorința de se a face legătura cu Bazarul, șinele de tramvai de la strada Nicolae Iorga și de pe strada Viilor s-au dovedit a fi de-a lungul timpului doar de decor. 

Viceprimarul Marian Murariu a precizat că se analizează la ora actuală situația acestor linii de tramvai, cea mai bun[ soluție fiind scoaterea acestora. 

"Analizăm și posibilitatea, dar deocamdată suntem în analiză, de a face ceva cu liniile de tramvai pe unde nu s-a circulat niciodată. Este vorba de strada Viilor și strada Nicolae Iorga. Pe vremea lui Ceaușescu exista dorința de a extinde linia de tramvai și de a o conecta la Bazar, la Pod de Piatră. În momentul de față nu mai există intenția de a extinde linia de tramvai, avem un proiect doar pentru reabilitarea liniilor existente care se va face cu finanțare europeană, astfel încât acele dale montate nu își au rostul. Săptămâna trecută a fost și un accident, un motociclist a intrat cu roata pentru că în făgașul unde se montează șina pentru tramvai este un gol și pune în pericol circulația. Suntem în analiză asupra soluției pe care o vom adopta. Cea mai bună variantă ar fi să le scoatem, dar încă nu am luat o decizie. Discutăm la nivelul primăriei, cu colegii de la Edilitare, ne vom consulta și cu domnul primar, și vom lua o hotărâre, în partea de final a verii, începutul toamnei, pentru că trebuie să terminăm lucrările începute", a declarat viceprimarul Marian Murariu. 

Pe strada Nicolae Iorga, de-a lungul timpului au existat numeroase solicitări din partea cetățenilor de a fi create locuri de parcare.

Potrivit viceprimarului Marian Murariu, dacă s-ar scoate dalele de tramvai ar trebui realizat un proiect pe investiții, întrucât ar trebui modificată geometria străzii. 

"Pe strada Viilor se poate face pe reparații lucrarea pentru că nu intervenim asupra geometriei și încercăm să remediem niște aspecte care pun în pericol siguranța traficului", a conchis edilul.
 



 

 

Spune-ne opinia ta