În unele zone nu s-a intervenit chiar și de mai bine de 25 de ani, asfaltul ajungând într-o stare avansată de degradare, reclamată de pietoni, dar și de șoferi.
Cele mai ample lucrări se fac pe Bulevardul George Enescu, tronsonul cuprins între intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu și strada Primăverii. Se refac trotuarele, se înlocuiesc bordurile și se înlocuiește stratul de uzură al asfaltului
La începutul acestei săptămâni a intrat în reparații și Aleea Școlii.
"Acolo au fost sesizate probleme încă de anul trecut, trotuar degradat, asfalt, iar la mijlocul străzii era o baltă foarte mare și în momentul în care treceau autoturisme cu viteză stropeau inclusiv ferestrele blocurilor. Se acumula apă, foarte mult mâl. Reparăm trotuarul, creem niște pante, montăm niște guri de scurgere și punem un strat de uzură nou", a precizat viceprimarul Marian Murariu.
Se va interveni cu plombarea gropilor și în zona Școlii nr. 6, după care se va intra cu lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul situat între strada Primăverii și strada Bucovina.
"Din spusele cetățenilor de acolo trotuarele nu au mai fost reparate de pe vremea lui Ceaușescu și sunt foarte degradate. Punem borduri noi, un strat de uzură nou. Vom intra și pe strada Adrian Adamiu, jumătate va fi făcută de primărie, iar acolo a existat un proiect de extindere a rețelelor de apă-canal și este responsabilitatea celor de la Nova Apaserv să refacă drumul, să îl aducă în parametri. Toată strada va fi până la urmă refăcută", a mai spus viceprimarul Marian Murariu.
Lucrări se execută și pe strada Gen. Gh. Avramescu. Trotuarele se vor repara, fiind atât de degradate încât au ajuns la nivel cu carosabilul, vor fi puse borduri noi și un strat de asfalt nou. În zonă au fost create locuri de parcare atât în spatele Școlii nr.11, cât și spre strada Împărat Traian, unde vor fi scoase la licitație.
"Criza locurilor de parcare ne îndeamnă să găsim noi soluții", a conchis Murariu.