Ironii şi contraziceri în şedinţa Consiliului Judeţean! Un social- democrat şi un liberal s-au duelat verbal, spre amuzamentul aleşilor

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de joi a fost scenă de contraziceri şi atacuri politice, vicepreşedintele CJ Dorin Birta, care a prezidat şedinţa, intrând în conflict verbal cu unul dintre consilierii din opoziţie.

Ironii şi contraziceri în şedinţa Consiliului Judeţean! Un social- democrat şi un liberal s-au duelat verbal, spre amuzamentul aleşilor

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Este vorba de Ion Diaconu, care a reuşit să-l irite pe Dorin Birta încă de la dezbaterea primelor proiecte aflate pe ordinea de zi, reacţiile vicepreşedintelui atrăgând alte critici din partea liberalului.

Totul a început de la proiectul ce viza închirierea prin licitaţie publică a unor spaţii ce totalizează doi metri pătraţi, aflate în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, pentru instalarea a două automate pentru băuturi calde.

"Pentru că acum un an de zile aţi vândut foarte multe gogoşi în campania electorală, eu propun ca alături de aceste automate să faceţi şi câte o gogoşerie şi atunci că continuaţi programul de guvernare", a spus Ion Diaconu.

Replica lui Dorin Birta nu s-a lăsat aşteptată.

"Lângă aceste automate de cafea va înflori un UPU modernizat, cu extindere şi poate va fi, şi am solicitat personal în videoconferinţă domnului ministru suplimentarea sumei pentru Botoşani, domnul doctor (Petre Rădăuceanu, n.r.) a fost prezent la acea videoconferinţă legată de extinderea şi modernizarea UPU, asta va înflori acolo, apropo de ce spuneţi dumneavoastră de proiecte majore. Proiecte majore, ca să lămurim acest lucru, până astăzi nu am luat cuvântul în CJ, dar voi lua de acum înainte pentru că deja se duce în derizoriu instituţia Consiliului Judeţean şi eu nu pot să accept acest lucru, eu am făcut administraţie publică şi la Dorohoi, ştiu ce am de făcut, ştiu că am respectat tot timpul cetăţeanul şi nu ne batem joc şi să ducem în derizoriu CJ. Legat de acest lucru, la capitolul investiţii majore sunt: ANL-urile pentru medici, reabilitarea energetică la două clădiri de la Spitalul Mavromati, Oncologie şi Infecţioase, de asemenea în curând o să avem şi ghidurile pentru ambulatorii, deci nu stăm. Un proiect nu se poate face- iar dumneavoastră cunoaşteţi acest lucru dar vă faceţi că nu cunoaşteţi-, nu intră la execuţia lucrărilor până nu-l faci şi-l propui. Eu cred că ar trebui să avem răbdare", a spus Dorin Birta.

Ion Diaconu nu a cedat şi a susţinut că doar cu aceste investiţii rămânem la nivelul anului 2000.

"Nu există niciun eurocent din fonduri europene, lucru pe care chiar dumneavoastră l-aţi confirmat în urmă cu două şedinţe. La Muzeul Judeţean- şi v-am rugat în urmă cu două şedinţe să veniţi cu un material în care să explicaţi consilierilor judeţeni care au fost motivele care au stat la baza pierderii finanţării europene- deci a fost o interpelare la care nu am primit răspuns scris şi vă rog tare mult ca la şedinţa următoare să primesc acest răspuns, asumat de către dumneavoastră sau de către preşedintele CJ. În urmă cu câteva luni, bugetul propriu, la capitolul investiţii era ZERO. Deci fonduri europene -Zero, fonduri guvernamentale- Zero, avem 70% din fondurile necesare desfăşurării activităţii curente şi dumneavoastră vorbiţi de două floricele pe un ditamai câmp, pe un ditamai lan?"

Schimbul de replici între cei doi a continuat până când Ion Diaconu a constatat că microfonul nu-i mai funcţionează, astfel că a cerut intervenţia funcţionarului CJ care s-a ocupat de instalaţia de sonorizare. Cum microfonul se încăpăţâna să nu funcţioneze, iar Dorin Birta i-a refuzat intervenţiile, Ion Diaconu l-a acuzat pe oficial că încearcă să instituie un regim de teroare, certându-i pe consilierii din opoziţie.

"În primul rând, nu sunteţi la şedinţa de partid la PSD, sunteţi în cadrul CJ şi vă rog eu tare mult- folosiţi un ton adecvat, nu ne mai certaţi. Orice intervenţie a oricărui consilier este o intervenţie a acelui consilier judeţean, aşa cum o înţelege el. Folosiţi un ton adecvat, nu teroarea este în CJ", a declarat Ion Diaconu, fiind contrazis ironic de aleşii judeţeni social- democraţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani pune medicii și farmaciștii pe jar: Controale după apariția unor rețete compensate ilegal acordate!

Joi, 24 Mai 2018
359

Controale ale Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani în cabinetele medicilor de familie și în farmacii, dar și la medicii specialiști! Vigilența reprezentanților CAS s-a manifest...

Grad ridicat de instabilitate termică, vineri, cu ploi și grindină!

Joi, 24 Mai 2018
733

Potrivit vremea.ro, vineri, un talveg depresionar va aduce averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina pe arii relativ extinse in estul Romaniei, unde si cantitatile de apa...

Accident rutier produs de un șofer beat! FOTO

Joi, 24 Mai 2018
2889

Un bărbat a fost rănit în urma unui accident produs, joi după-amiază, pe raza localități Albești. Conducătorul auto, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut con...