Protecţia Copilului are bani de salarii doar pentru două luni, Consiliul Judeţean garantează pentru luna decembrie

Protecţia Copilului are bani de salarii doar pentru două luni, Consiliul Judeţean garantează pentru luna decembrie

 Magda Didii, directorul economic CJ  

Conducerea executivă a Consiliului Judeţean dă asigurări că până la sfârşitul anului nu vor fi probleme în asigurarea finanţării funcţionării proprii sau a instituţiilor subordonate, în condiţiile în care rectificarea bugetară ar fi rezolvat în mare parte necesarul de fonduri.

Dar tot a rămas o lună de funcţionare descoperită. În acest caz, spune directorul economic al Consiliului Judeţean la interpelarea consilierului judeţean Gheorghe Sorescu, se vor face virări de fonduri între capitolele bugetare.

"Nu sunt probleme în asigurarea funcţionării, este o problemă la Protecţia Copilului, am asigurat salariile pe octombrie şi noiembrie din rectificare, rămâne descoperită luna decembrie. Dacă nu vine o rectificare de buget în decembrie vom face virări între capitolele bugetului propriu, vom vedea economii şi cu siguranţă nu vor rămâne fără salarii. Mai avem o problemă la şcoala de la Dorohoi, o lună de salarii, dar prin ordonanţa de rectificare s-a pus în rezervă o sumă de 30.000 mii lei care se alocă pe unităţi administrativ- teritoriale la propunerea Ministerului Educaţiei pentru salarii şi acolo zic că nu o să avem probleme, atâta timp cât noi deja am putut interveni la Ministerul Educaţiei să ne prindă cu suma în buget. În rest nu avem probleme, cel puţin Consiliul Judeţean, de funcţionare", a declarat Magda Didii.

Cât despre situaţia primăriilor aflate în situaţia de a nu avea bani pentru funcţionare până la sfârşitul anului, preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a amintit că există autonomie locală. "Probabil la următoarea rectificare (anunţată pentru decembrie, n.r.) vor primi bani pentru funcţionare. Primăriile, ca şi noi, avem, prin Constituţie, autonomie locală", a declarat oficialul.

Mai multe primării din judeţul Botoşani au epuizat bugetele şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an. La rectificarea bugetară făcută la nivel central nu au fost alocaţi bani şi pentru unităţile administrativ-teritoriale.

 

Spune-ne opinia ta