Alegeri locale parțiale într-o comună botoşăneană!

Guvernul a stabilit organizarea, în data de 5 noiembrie 2017, a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 de localități în care această funcție a rămas vacantă. Una dintre comunele în care se vor organiza alegeri este în judeţul Botoşani.

Alegeri locale parțiale într-o comună botoşăneană!

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane lei și vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva- județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig- județul Arad, comuna Nicșeni din judeţul Botoșani, Călărași-jud Cluj, Pantelimon și Bărăganu- jud. Constanța, Telești-jud Gorj, Balș-jud. Iași, Bîrghiș- jud.Sibiu, Drăgoiești- jud. Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia-jud Teleorman, Checea-jud Timiș, Oșești-jud. Vaslui, Vlădești-jud. Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța.

Potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării. De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, potrivit căruia, cu 15 zile înainte de data alegerilor, respectiv 22 octombrie, începe campania electorală și se încheie pe 4 noiembrie, ora 7:00.

Comuna Nicșeni a rămas fără primar după ce Ioan Gaidur și-a pierdut mandatul în urma condamnării definitive la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
49

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
586

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
109

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...