Decizie luată de consilierii locali privind cota pentru calculul chiriei locuinţelor ANL!

Decizie luată de consilierii locali privind cota pentru calculul chiriei locuinţelor ANL!

Consilierii locali, întruniţi marţi în şedinţă ordinară, au reanalizat cuantumul cotei ce revine autorităţii publice locale în vederea stabilirii calculului pentru locuinţele ANL, în cazul chiriaşilor care au peste 35 de ani.

La propuneree primarului Cătălin Flutur, această cotă a fost redusă la 0%, după ce în şedinţa din luna ianuarie, când s-au majorat chiriile, a fost stabilită o cotă de 0,5% din nivelul chiriei.

Iniţial, în proiectul de hotărâre de miercuri s-a venit cu propunerea ca această cotă să fie de 0,1%, dar a fost făcut un amendament pentru 0%. Practic, la chiriile calculate în baza Hotărârii de Guvern nu se va mai adăuga această cotă a autorităţii publice locale care ajungea să fie destul de consistentă.

La şedinţa de Consiliu Local au fost prezenţi şi mai mulţi chiriaşi care stau în ANL-uri, aceştia solicitând retragerea proiectului de pe ordinea de zi, dar aleşii municipali nu au fost de acord. 

“Din evaluările şi simulările efectuate cu aceasta cota de 0,5 %, de către S.C. Locativa S.A a rezultat că sumele care se iau în calculul chiriei sunt consistente,( peste 100 lei de chiriaş), in aceste condiţii s-a luat hotărârea de a se propune in Consiliul local, abrogarea Hotărârea Consiliului Local nr.29 din 31.01.2017 şi aprobarea unei noi hotărâri de consiliu local”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Din calculele efectuate de S.C. Locativa S.A. chiria pentru o locuinţa ANL cu 2 camere pentru tineri cu vârsta sub 35 ani este de circa 396 lei/lună, iar pentru persoanele cu vârsta mai mare de 35 ani de 539 lei/lună.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

astăzi, 13:02
1805

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

astăzi, 11:22
1325

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

astăzi, 08:48
846

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...