Decizie luată de consilierii locali privind cota pentru calculul chiriei locuinţelor ANL!

Decizie luată de consilierii locali privind cota pentru calculul chiriei locuinţelor ANL!

Consilierii locali, întruniţi marţi în şedinţă ordinară, au reanalizat cuantumul cotei ce revine autorităţii publice locale în vederea stabilirii calculului pentru locuinţele ANL, în cazul chiriaşilor care au peste 35 de ani.

La propuneree primarului Cătălin Flutur, această cotă a fost redusă la 0%, după ce în şedinţa din luna ianuarie, când s-au majorat chiriile, a fost stabilită o cotă de 0,5% din nivelul chiriei.

Iniţial, în proiectul de hotărâre de miercuri s-a venit cu propunerea ca această cotă să fie de 0,1%, dar a fost făcut un amendament pentru 0%. Practic, la chiriile calculate în baza Hotărârii de Guvern nu se va mai adăuga această cotă a autorităţii publice locale care ajungea să fie destul de consistentă.

La şedinţa de Consiliu Local au fost prezenţi şi mai mulţi chiriaşi care stau în ANL-uri, aceştia solicitând retragerea proiectului de pe ordinea de zi, dar aleşii municipali nu au fost de acord. 

“Din evaluările şi simulările efectuate cu aceasta cota de 0,5 %, de către S.C. Locativa S.A a rezultat că sumele care se iau în calculul chiriei sunt consistente,( peste 100 lei de chiriaş), in aceste condiţii s-a luat hotărârea de a se propune in Consiliul local, abrogarea Hotărârea Consiliului Local nr.29 din 31.01.2017 şi aprobarea unei noi hotărâri de consiliu local”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Din calculele efectuate de S.C. Locativa S.A. chiria pentru o locuinţa ANL cu 2 camere pentru tineri cu vârsta sub 35 ani este de circa 396 lei/lună, iar pentru persoanele cu vârsta mai mare de 35 ani de 539 lei/lună.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
352

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2980

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
999

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...