Coronavirus: Municipalitatea botoșăneană a luat măsuri drastice. Parcul „Cornișa”, instituții de cultură, centre și alte incinte se închid temporar

Coronavirus: Municipalitatea botoșăneană a luat măsuri drastice. Parcul „Cornișa”, instituții de cultură, centre și alte incinte se închid temporar

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Botoșani a adoptat, miercuri, o serie de măsuri, în contextul evoluției epidemiei de coronavirus. Printre decizii, se numără închiderea Parcului de Agrement „Cornișa”, suspendarea activității unor instituții aflate în subordinea Primăriei, amânarea sau chiar anularea unor competiții sportive sau defășurarea acestora fără spectatori, limitarea și restricționarea accesului în anumite incinte gestionate de municipalitate.

Mai exact, s-au dispus următoarele:

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Municipiului Botoșani și Consiliului Local al Municipiului Botoșani, Teatrul ”Mihai Eminescu”, Teatrul de păpuși „Vasilache” și Filarmonica de Stat ”George Enescu” își suspendă activitatea.

Se suspendă activitatea cu copii din cadrul Creșei Municipale.

Se suspendă activitatea Centrului de zi pentru Copii aflați în situații de risc social (Parcul Tineretului nr. 4).

Beneficiarii Centrului Social de Urgență (Aleea Nucului nr. 8) se consemnează în obiectiv.

În cadrul cantinei de ajutor social (Aleea Nucului nr. 8), se va restricționa accesul la ghișeul de distribuire alimente la serii de maxim 5 persoane în intervalul orar de servire a mesei, de asemenea transportul mesei la domiciliu pentru beneficiarii deja stabiliți va continua în regim normal.

Personalul de specialitate din cadrul centrului SENIOR (centrul de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice) va asigura monitorizarea stării de sănătate a persoanelor aflate în evidență și va asigura transportul pachetelor alimentare lunare exclusiv la domiciliul acestora.

Activitatea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se suspendă.

Antrenamentele se vor desfășura exclusiv pentru echipele de seniori.

Competițiile sportive de pe raza municipiului Botoșani se vor desfășura doar pentru echipele de seniori și fără spectatori.

Toate echipamentele și mobilierul urban din spațiile de joacă pentru copii de pe raza municipiului Botoșani vor fi dezinfectate zilnic cu materiale avizate de Ministerul Sănătății.

Toate măsurile vor fi aplicate până la 31 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestora, în funcție de evoluția epidemiei.

La nivelul municipiului Botoșani se constituie o structură permanentă alcătuită din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Botoșani, direcțiile subordonate și societățile comerciale municipale.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
26

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
30

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...

(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

astăzi, 15:30
30

Mâncarea gustoasă şi aromată nu se găseşte doar la restaurante sau la fast-food, ci poate deveni parte din alimentaţia ta zilnică. Poţi să găteşti gustos acasă, indiferent de câ...