(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

Mâncarea gustoasă şi aromată nu se găseşte doar la restaurante sau la fast-food, ci poate deveni parte din alimentaţia ta zilnică. Poţi să găteşti gustos acasă, indiferent de cât de talentat/ă eşti la această activitate. Important este să foloseşti ingrediente fresh şi să optezi pentru preparatele care îţi plac cu adevărat.
Dacă vrei să găteşti preparate savuroase, iată 7 trucuri pe care trebuie neapărat să le încerci:

Condimentează preparatele din belşug

Condimentele îţi sunt de folos ca să dai gust mâncării, fără să fie nevoie de procedee complicate sau de aditivi. Există o mulţime de condimente din care poţi să alegi în ziua de azi, de la cele clasice, precum sarea şi piperul, şi până la mixuri special realizate pentru fripturi, paste sau pește. Acestea se găsesc uşor în supermarketuri sau plafaruri, dar şi online.
Condimentează mâncărurile atât în timpul preparării, cât şi după, pentru extra gust.

Testează sosuri pe bază de vin

Sosurile pe bază de vin sunt perfecte ca să dai gust mâncărurilor, de la fripturi şi până la paste. Dacă îţi doreşti sosuri uşor aromate, cu gust delicat, alege vinul rose. Vinul rose este potrivit atât pentru pui sau vită, cât şi pentru paste sau fructe de mare. Desigur, este important să foloseşti vinul rose în cantităţi moderate, în funcţie de tipul de mâncare pe care-l pregăteşti.
În afară de vin rose, mai poţi folosi atât vin roşu, cât şi alb.

Încearcă un multicooker

Un multicooker este un aparat ce îţi permite să găteşti rapid zeci de feluri de mâncare, într-un singur vas, fără să trebuiască să stai ore în şir în bucătărie. Acesta te va ajuta să prepari supe, fripturi, legume, carne sau peşte la aburi, deserturi sau mâncăruri gustoase cu sos.
Multicookerul este perfect dacă vrei să găteşti gustos şi sănătos, fără să pierzi timp. Ai nevoie de ingredientele preferate şi de un strop de inspiraţie. Vestea bună este că majoritatea aparatelor vin la pachet cu o carte de bucate, plină de reţete simple şi delicioase special realizate pentru multicooker.

Adăugă usturoiul la sfârşit

Usturoiul este una dintre cele mai populare alegeri pentru preparate cu gust bogat şi aromă puternică. Ca să te bucuri de preparate reuşite, adăugă întotdeauna usturoiul la sfârşit, altfel rişti că acesta să se ardă şi să schimbe gustul mâncării. Astfel, fiecare fel de mâncare va avea aroma potrivită.
Dacă nu ai răbdare să toci usturoiul, adăugă căţei de usturoi întregi în sosuri, pe care îi poţi scoate atunci când serveşti preparatul.

Foloseşte oţet sau lămâie

Pentru a balansa aromele puternice, poţi oricând să foloseşti oţet sau lămâie. Zeama de lămâie sau oţetul reprezintă cele mai bune alegeri pentru salate, sosuri de paşte, chiar şi fripturi sau garnituri.
Păstrează în cămară o sticlă de oţet balsamic pe care să-l foloseşti pentru a echilibra gustul mâncărurilor. Dacă nu îţi place prea tare oţetul, înlocuieşte-l cu zeamă de lămâie sau chiar zeamă de lime.

Pregăteşte acasă baza pentru mâncăruri

Supa de pui, de legume sau de vită reprezintă cea mai reuşită bază pentru mâncăruri. O poţi folosi pentru a da gust pilafului, fripturilor, tocănitelor sau preparatelor tradiţionale. Este o idee bună să pregăteşti o astfel de bază pentru mâncare acasă, deoarece vei obţine cel mai bogat şi natural gust.
Tot ce trebuie să faci este să prepari supa, iar mai apoi să o congelezi, fie sub formă de cuburi, fie în punguţe speciale pentru congelator.

Citeşte reţetele în avans

Atunci când prepari o reţetă de pe internet, vei obţine cel mai bun rezultat dacă foloseşti toate ingredientele menţionate. De aceea, este esenţial să citeşti reţetele în avans şi să te asiguri că ai toate ingredientele la îndemână. În acest fel, vei obţine mâncăruri savuroase, fie că este vorba despre paste sau salate, fie că este vorba despre risotto sau grătar.
Găseşte-ţi inspiraţia în trucurile de mai sus ca să găteşti preparate pline de savoare şi aromă, fără aditivi sau ingrediente ultraprocesate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
543

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
60

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
67

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...