(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi într-o casă nouă, sigur ai deja întrebări legate de interioare sau te afli în dileme când vine vorba de cele mai populare alegeri. Nu ştii dacă vrei o bucătărie închisă sau deschisă, o cabină de duș sau o cadă? Nu-ţi face griji, avem câteva tips & tricks utile.

Citeşte mai jos care sunt cele mai întâlnite dileme în renovări şi cum le poți rezolva:

Bucătărie open space vs. bucătărie închisă

În ultimii ani, bucătăriile open space au devenit din ce în ce mai populare, însă există cerere şi când vine vorba de cele închise. Ambele au avantaje şi dezavantaje, aşa că cel mai simplu este să alegi în funcţie de nevoile tale şi de tipul de casă sau apartament. Pentru o casă sau un apartament de dimensiuni mici, bucătăria open space te va ajuta să câştigi spaţiu. În cazul locuinţelor cu suprafeţe generoase, o bucătărie închisă se poate proiecta uşor.
De asemenea, contează şi cât de mult şi des găteşti. Dacă prepari mâncăruri diverse zi de zi, atunci o bucătărie închisă îţi va fi de folos ca să separi mai bine zona de gătit de cea de living.

Cabină de dus vs. cadă

Când vine vorba de baie, cea mai întâlnită dilemă este cea a zonei de duş. Să alegi o cadă de baie sau o cabină de duş? Din nou, trebuie să ţii cont de spaţiu. O cabină de duș este excelentă pentru încăperile de dimensiuni mici, mai ales dacă vrei să faci loc şi unui dulap pentru baie. Pe de altă parte, cada îţi oferă mai mult loc pentru relaxare şi este perfectă pentru familiile cu copii mici.
La capitolul costuri, ambele au preţuri similare, ce încep de la câteva sute de lei. Dacă vrei să înlocuieşti cabina de dus cu un spaţiu walk-in, cu perete de sticlă, atunci este posibil să plăteşti mai mult.

Piscina vs. jacuzzi

În cazul în care ai gradină sau o terasă generoasă, vei avea spaţiu fie pentru o piscină, fie pentru un jacuzzi. Dacă ţi le doreşti pe amândouă şi există loc şi buget pentru ele, atunci nu mai există nicio problemă. Totuşi, dacă trebuie să alegi, ţine cont de modul în care îţi place să te relaxezi.
Piscina este perfectă pentru familii cu copii, distracţie cu prietenii şi petreceri, în timp ce un jacuzzi este mai potrivit pentru momente de relaxare.

Culori neutre vs. culori puternice

Trendurile vin şi pleacă, însă paleta de culori pe care o alegi pentru casa ta trebuie să te mulţumească pentru cel puţin câţiva ani. De aceea, nu este tocmai o idee bună să ţii cont exclusiv de trenduri.
Paleta de culori pentru casă se alege cel mai bine în funcţie de personalitatea ta şi de gusturile tale. Pentru o atmosferă veselă şi plină de viaţă, mergi pe culori puternice. Dacă preferi spaţiile ce inspiră relaxare şi confort, iar culorile prea puternice te obosesc, atunci încearcă culori neutre, mai ales în dormitor şi living.

Dressing vs. dulapuri

Pentru iubitorii de modă, haine şi accesorii, o cameră dedicată acestora este soluţia perfectă. În apartamente, poţi găsi loc pentru un dressing, balconul, debaraua sau o cameră liberă se pot transforma într-un astfel de spaţiu. Dacă este vorba despre o casă pe pământ, atunci va fi şi mai uşor să creezi o zonă de dressing.
În cazul în care moda nu te pasionează şi preferi să foloseşti spaţiul în alte scopuri, mergi pe varianta clasică, aceea a dulapurilor. Poţi instala dulapuri în dormitor, living sau pe hol, astfel încât să nu dedici o cameră întreagă hainelor şi accesoriilor.

Zona de dining în bucătărie vs. zona de dining în living

Această dilemă se rezolvă rapid atunci când ţii cont de obieciurile tale alimentare. Dacă nu mănânci prea des acasă şi nici nu organizezi cine cu invitaţi, atunci poţi foarte uşor să instalezi o zonă de dining în bucătărie. Astfel, spaţiul din living se poate folosi în alte scopuri.
Pe de altă parte, dacă ai o bucătărie open space foarte mică, o zonă de luat masa în camera de zi este cea mai bună soluţie.

Tapet vs. vopsea lavabilă

Finisajele pentru pereţi nu sunt deloc dificil de ales atunci când ştii ce rezultat îţi doreşti şi cât timp ai la dispoziţie pentru finalizarea proiectului. În general, aplicarea tapetului este varianta mai rapidă, mai ales dacă există mici defecte la nivelul pereţilor. Tapetul le va acoperi direct, în timp ce pentru aplicarea vopselei, acestea trebuie corectate înainte.
Pe de altă parte, vopseaua lavabilă te ajută să obţii un design simplu şi natural, într-un timp relativ scurt.

Cele mai potrivite alegeri sunt întotdeauna cele care răspund nevoilor şi dorinţelor tale. Ține mereu cont de tipul de locuinţă, de buget, de spaţiul de care dispui, dar şi de stilul de viaţă atunci când nu ştii ce alegeri să faci pentru casa ta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
275

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
119

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
127

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...