Ce spune primarul Cătălin Flutur despre majorările salariale din instituție!

Nivelul scăzut al salarizării din Primăria municipiului Botoșani, dar mai ales faptul că nu au fost aplicate creșteri de la 1 februarie, așa cum s-a întâmplat la alte administrații publice locale din țară, au generat un val de nemulțumire în rândul funcționarilor, care i-au cerut socoteală primarului Cătălin Flutur. 

 

Ce spune primarul Cătălin Flutur despre majorările salariale din instituție!

Edilul susține că dacă s-ar majora salariile angajaților municipalitatea ar rămâne fără bani pentru întreținerea orașului.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că în urmă cu câteva zile, când a fost la București, problema salariilor, mai ales a surselor de unde să fie luați banii pentru aplicarea majorărilor, a fost adusă în atenție și ministrului muncii. 

Salariile angajaților din Primăria Botoșani ar trebui să crească cu 40%, în baza unei decizii dată de Curtea Constituțională în decembrie 2016, prin care se aliniază la același nivel salariile din administrația publică locală.

"Au o nemulțumire față de salariu pentru că salariile din Primăria municipiului Botoșani sunt mici pentru o parte din angajați și mai ales pentru cei din aparatul propriu, este o diferență colosală între o categorie de persoane plătite din bugetul primăriei și alte categorii, o nedreptate din punctul meu de vedere și bineînțeles că fiecare își dorește un salariu mai mare. Noi am făcut o analiză pe venituri și cheltuieli și veniturile proprii ale Primăriei municipiului Botoșani sunt estimate pentru anul 2017  undeva la 36 de milioane de lei, cele din taxe, impozite, iar nivelul de salarizare după solicitarea colegilor din primărie ar ajunge undeva la 34 de milioane de lei.  Cea mai mare parte din această problemă este influențată de modul în care s-au făcut creșterile de salarii la început de an, la unii mai mult, și aici mă refer la cei care sunt pe partea artistică, asistență socială", a precizat primarul Cătălin Flutur.

O soluție pentru aplicarea majorărilor, potrivit primarului, ar fi creșterea cotei din IVG (impozitul pe venitul global).

"Ar fi o sursă pentru noi ca din cota noastră de IVG din ceea ce dăm noi statului român, cam 59% din impozitele pe salariul din Botoșani se duc la bugetul central, și dacă ar mai aloca 3,4, 5 procente am putea rezolva și această problemă a salariaților din Primărie care sunt nemulțumiți că au salarii mai mici decât ceilalți. Am solicitat să se facă niște calcule, este o problemă în toată țara. Dacă nu găsim această soluție să ne suplimenteze fondurile din IVG nu o să avem. Să ne gândim că ne rămân la dispoziție vreo două milioane de lei din care trebuie să plătim și iluminatul, și străzile și reparatul străzilor și salubrizarea din oraș și mai avem și alte obligații, iar pentru investiții și așa în această formulă pentru dezvoltare nu existau bani, nu am avea bani nici măcar pentru funcționare", a conchis primarul.

Zeci de angajați din Primăria Botoșani au declanșat miercuri după-amiază un protest spontan, cerând conducerii instituțiie să calculeze salariile la nivelul prevăzut de lege. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1450

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
735

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
501

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...