Botoșăneni sătui de rablele abandonate pe străzi

Prezența mașinilor abandonate în multe zone din municipiul Botoșani este o problemă care se vede zilnic cu ochiul liber dar pentru care, deocamdată, nu există o rezolvare concretă.

 Botoșăneni sătui de rablele abandonate pe străzi

Situația a fost adusă în discuție și în ultima ședință de Consiliu Local.

Consilierul local Paul Octav a spus că a primit mai multe sesizări de la cetățeni că o astfel de mașină abandonată ocupă un loc de parcare de mai bine de doi ani într-un cartier de pe Calea Națională. Consilierul a ceurut ca Poliția Locală să fie mai fermă și să ia măsurile care se impun.

"Pe Calea Națională, în parcarea Blocului H4, este parcat un autoturism Matiz și acesta staționează de doi ani în acel loc. Din păcate, pe lângă faptul că acel autoturism ocupă un loc de parcare este un adevărat focar de infecție. A devenit un container. Cred că ar trebui ca Poliția Locală să ia măsurile care se cuvin", a spus consilierul local.

Reprezentanții Poliției Locale au spus în repetate rânduri că în cazurile în care au fost identificați proprietarii mașinilor abandonate pe domeniul public au fost aplicate amenzi, dar de multe ori posesorii unor astfel de "cadavre" pe patru roți nu sunt de găsit.

Regulamentul privind blocarea și ridicarea autoturismelor ar rezolva și problema rablelor abandonate, dar până când nu va fi aprobat nu poate fi aplicat. Acesta se află în prezent la Oficiul Juridic din cadrul primăriei, urmând a fi lansat spre dezbatere publică.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1175

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
385

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
296

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...