Botoșăneni sătui de rablele abandonate pe străzi

Prezența mașinilor abandonate în multe zone din municipiul Botoșani este o problemă care se vede zilnic cu ochiul liber dar pentru care, deocamdată, nu există o rezolvare concretă.

 Botoșăneni sătui de rablele abandonate pe străzi

Situația a fost adusă în discuție și în ultima ședință de Consiliu Local.

Consilierul local Paul Octav a spus că a primit mai multe sesizări de la cetățeni că o astfel de mașină abandonată ocupă un loc de parcare de mai bine de doi ani într-un cartier de pe Calea Națională. Consilierul a ceurut ca Poliția Locală să fie mai fermă și să ia măsurile care se impun.

"Pe Calea Națională, în parcarea Blocului H4, este parcat un autoturism Matiz și acesta staționează de doi ani în acel loc. Din păcate, pe lângă faptul că acel autoturism ocupă un loc de parcare este un adevărat focar de infecție. A devenit un container. Cred că ar trebui ca Poliția Locală să ia măsurile care se cuvin", a spus consilierul local.

Reprezentanții Poliției Locale au spus în repetate rânduri că în cazurile în care au fost identificați proprietarii mașinilor abandonate pe domeniul public au fost aplicate amenzi, dar de multe ori posesorii unor astfel de "cadavre" pe patru roți nu sunt de găsit.

Regulamentul privind blocarea și ridicarea autoturismelor ar rezolva și problema rablelor abandonate, dar până când nu va fi aprobat nu poate fi aplicat. Acesta se află în prezent la Oficiul Juridic din cadrul primăriei, urmând a fi lansat spre dezbatere publică.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident grav la Stăuceni. O persoană a ajuns la spital! FOTO

astăzi, 04:07
884

Grav accident produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în Stăuceni, soldat cu rănirea unui bărbat de 34 de ani. Evenimentul rutier s-a petrecut în condițiil...

Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Care sunt drumurile cu restricții

Vineri, 23 Martie 2018
490

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă în cea mai mare parte a reg...

Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
258

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va î...