VIDEO excepţional: Academicianul Solomon Marcus despre sistemul de învățământ românesc!

VIDEO excepţional: Academicianul Solomon Marcus despre sistemul de învățământ românesc!
"Simt nevoia de a mă face purtătorul de cuvânt al celor care sunt fără de cuvânt, aceşti tineri, adolescenţi, care sunt fiinţe umane fără dreptul la cuvânt". În luna martie a acestui an, în Aula Academiei Române, s-a desfășurat Sesiunea omagială dedicată academicianului Solomon Marcus cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

În prezenta membrilor Academiei, a numeroșilor invitați, și a unui numeros public, sesiunea a fost deschisă de Preşedintele Academiei Române, acad. Ionel-Valentin Vlad. Lucrările în plen au fost conduse de Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Matematice, acad. Viorel Barbu, și de acad. Gheorghe Păun.

La sfârșitul evenimentului acad. Solomon Marcus a prezentat, inclusiv în faţa premierului României, Victor Ponta, un discurs răscolitor:

“Situaţia actuală în domeniul educaţiei şi învăţământului este disperată. Bântuie depresia şi stresul exact în populaţia cea mai avansată a elevilor de nota zece. Această populaţie de adolescenţi şi de tineri, mă refer la cei de gimnaziu până la ultimele clase de liceu, este o populaţie pe care nimeni nu o ascultă, nu are dreptul la cuvânt, la nicio dezbatere probleme de educaţie nu sunt chemaţi. Eu simt nevoia de a mă face purtătorul de cuvânt al celor care sunt fără de cuvânt, aceşti tineri, adolescenţi, care sunt fiinţe umane fără dreptul la cuvânt".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
34

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
118

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
691

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...