Primarul Portariuc nu a avut noroc cu "Solidaritatea". Ce i-a transmis un consilier local

Primarul Portariuc nu a avut noroc cu "Solidaritatea". Ce i-a transmis un consilier local
Demersul primarului Ovidiu Portariuc de a înființa fundația Solidaritatea a fost sortit eșecului, consilierii locali respingând proiectul de hotărâre inițiat în acest sens.

Deși edilul-șef al urbei le-a explicat aleșilor de la municipiu de ce este necesară o astfel de fundație, lăsând la mâna liberalilor decizia privind numirea persoanelor care să facă parte din conducere, aceștia nu au votat proiectul.

“Fundația are ca principal scop acțiunile în domeniul social, mă refer la copii, bătrâni, bolnavi, oameni care nu pot să se descurce singuri și au nevoie de sprijinul comunității. O comunitate se construiește pe principiul solidarității și de a-i ajuta pe cei care într-un moment al vieții lor se află într-o situație mai grea. Întrucât, anterior, principalul contraargument a fost acela că această fundație se dorește a fi politizată sau că are alt scop, am lăsat liber pentru toate pozițiile de conducere din această fundație, astfel încât să faceți dvs., PNL, aceste propuneri, să conduceți această fundație pentru că nu ne interesează politica, ci să ajutăm oamenii care într-adevăr au nevoie de ajutor în acest oraș și nu sunt puțini", a spus primarul în intervenția sa.

Consilierul local Eugen Țurcanu l-a sfătuit pe primar să ajute el personal pe cei care au nevoie de bani.

“Avem un serviciu public de asistență socială și o întreagă paletă de legi de protecție socială pentru toate categoriile de persoane defavorizate și nu putem spune că nu am avut finanțare pentru cei nevoiași. Cum vă știm un om generos, plin de resurse, puteți să îi ajutați personal pe toți acești oameni. Chiar vă apreciez dacă faceți acest lucru, vă stimez. Sunteți un om foarte, foarte generos și din puținul pe care l-ați dobândit în viața aceasta să împărțiți și celorlalți", i-a transmis Eugen Țurcanu primarului.

“Mai sunt unii care au bani, dar nu îi trec în declarația de avere. Pot să ajute și ei. Mă refer la șeful dvs"., i-a spus viceprimarul Cosmin Andrei lui Eugen Țurcanu.

Primarul va repune în discuţie proiectul de hotărâre într-o ședință viitoare de Consiliu Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
64

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
188

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
597

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...