Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

În nu mai puțin de 36 de misiuni au fost implicați pompierii botoșăneni în ultimele ore, de la incendii izbucnite în apropierea pădurii la foc pus cu intenție într-un depozit de furaje. Intervenția promptă a salvatorilor a făcut ca dezastrul să nu fie și mai mare.

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele ore, pompierii au avut 36 de misiuni, care au vizat:

-acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 19 situații;

-cinci alte intervenții (asigurare măsurilor p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD și pe timpul unui meci de fotbal, transportul unor persoane supraponderale, căutare unei persoane dispărute);

-zece misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor la biserici și mănăstiri, dar și de patrulare în apropierea lăcașurilor de cult în vederea prevenirii unor evenimente nedorite;

-stingerea a două incendii

Pădure în pericol

În localitatea Concești, unde ardea vegetația uscată din apropierea pădurii, s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ un hectar și au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza utilizării focului deschis în spații deschise.

”Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor”, transmit reprezentanții ISU Botoșani.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Incendiu cercetat de polițiști!

De asemenea, în localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Albești, unde ardea un depozit de furaje, au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au constatat că flăcările au cuprins peste zece tone de furaje și exista pericolul de propagare la adăpostul de animale, la casă, dar și la celelalte construcții din gospodărie. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Au fost salvate mai multe animale. Cel mai probabil, incendiul a fost generat cu intenție. 

Cazul a rămas în atenția Poliției.

Pompieii botoșăneni reamintesc că, și în perioada Sărbătorilor Pascale, pompierii sunt la datorie, în județul Botoșani. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni pentru acordarea primului ajutor calificat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
7

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
18

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
112

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...