Zeci de firme din Botoşani au intrat în insolvenţă! O societate din construcţii are cele mai mari datorii

Zeci de firme din Botoşani au intrat în insolvenţă! O societate din construcţii are cele mai mari datorii
Anul 2015 a adus pentru zeci de firme din judeţul Botoşani insolvenţa, acestea ajungând în incapacitate de plată şi cumulând datorii de sute de mii de lei.

Potrivit datelor furnizate de Radu Ţurcanu, directorul executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani, în primele şase luni ale acestui an s-a înregistrat un număr de 46 de agenţi economici pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă.

În 25 de cazuri procedura a fost declanşată de către administraţia fiscală, şi în 21 de cazuri la cererea debitorului, a operatorului economic.

“Ca şi cauze pentru intrarea în insolvenţă ar fi încetarea de plăţi, firme devenite inactive, agenţi economici care nu mai au patrimoniu, concurenţă, lipsă de cerere pe piaţă. Numărul firmelor aflate în insolvenţă este totuşi în scădere în comparaţie cu anul anterior", a specificat Radu Ţurcanu.

Firma cu cele mai mari datorii, intrată anul acesta în insolvenţă, este din domeniul construcţiilor, cu un debit de 3,07 milioane de lei, urmată de un agent economic care are ca obiect de activitate comunicare prin reţele de cablu, cu 2 milioane de lei şi  comerţ cu ridicata a florilor şi plantelor, cu 1,1 milioane de lei.

Valoarea totală a debitelor pe care le înregistrează firmele intrate în insolvenţă în acest an se ridică la 26, 7 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
76

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
352

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
61

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...