Noul presedinte al Slovaciei DONEAZA SALARIUL sau saracilor

Noul presedinte al Slovaciei DONEAZA SALARIUL sau saracilor
Noul presedinte al Slovaciei, Andrej Kiska, milionar filantrop, si-a donat primul sau salariu obtinut in aceasta functie catre zece cetateni slovaci saraci sau bolnavi, a anuntat, vineri, purtatorul sau de cuvant, citat de AFP, potrivit Agerpres.

`Opt familii vor primi cate 537,60 de euro prin virament bancar. In alte doua cazuri, presedintele slovac, Andrej Kiska, a trimis deja aceeasi suma prin mandat postal, pentru ca aceste familii nu au conturi bancare`, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei slovace, Peter Petrus, pe site-ul www.pluska.sk., potrivit Agerpres.

Salariul noului sef al statului slovac se cifra la 5.376 de euro in iunie, potrivit lui Petrus.

Beneficiarii acestor ajutoare, alesi de catre presedinte cu ajutorul mai multor organizatii de caritate, vor ramane anonimi, a precizat aceeasi sursa.

Novice in politica, Andrej Kiska, 51 de ani, a preluat in mod oficial functia de presedinte al Slovaciei la 15 iunie, dupa ce a fost ales prin sufragiu universal la 30 martie, invingandu-l cu un scor confortabil in turul doi pe premierul Robert Fico.

La scurt timp dupa alegeri, Kiska a anuntat ca va renunta la salariul sau de presedinte de-a lungul mandatului sau de cinci ani. Andrej Kiska este primul presedinte fara trecut comunist din aceasta tara care a aderat la UE in 2004 si la zona euro cu cinci ani mai tarziu.

Om de afaceri, fondator al mai multor societati pentru microcreditare, devenit filantrop, Kiska este un centrist euro-entuziast care a sedus cele circa 4 milioane de alegatori slovaci datorita imaginii sale de binefacator nepatate de scandaluri de coruptie, scandaluri care au bulversat in ultimii ani clasa politica slovaca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
108

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
402

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
63

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...