Radu Stroe atrage atentia autoritatilor locale

Radu Stroe atrage atentia autoritatilor locale
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat joi la o videoconferinta care a avut loc la sediul institutiei ca autoritatile locale trebuie sa fie pregatite sa evacueze populatia si bunurile in eventualitatea in care, in zilele urmatoare, potrivit atentionarilor ANM, se va inregistra vant puternic sau vor fi inundatii in tara.

"Ramane in atentia dumneavoastra, sper sa nu se intample asa, organizarea si desfasurarea evacuarii populatiei si a bunurilor in cazul in care vantul va depasi o anumita viteza, in cazul in care apele, acolo unde ploaia va depasi anumite cantitati, ar putea sa iasa din albia raurilor.

Este nevoie ca din aceasta seara sa se stabileasca responsabilitati concrete, pe toate zonele, si in cazul in care ploua foarte intens si in cazul in care ninge in anumite zone, dar si in cazul in care vantul depaseste o anumita viteza. Coroborate, toate aceste elemente ar putea crea dificultati majore", a spus Stroe, la sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Ministrul a adaugat ca trebuie asigurat un serviciu de permanenta la sediul autoritatilor administratiilor publice locale.

De asemenea, Stroe a afirmat ca politia rutiera va trebui sa actioneze corespunzator si sa supravegheze circulatia pe drumurile publice iar oamenii ar trebui sa inteleaga si sa respecte dispozitiile oamenilor legii.

Radu Stroe a mai spus ca autoritatile locale trebuie sa supravegheze si lucrarile de indiguire, incepand de joi si sa fie pregatiti in cazul in care apele depasesc anumite cote, pentru evitarea dezastrelor.

Totodata, secretarul de stat in MAI Constantin Chiper le-a adresat autoritatilor locale rugamintea sa supravegheze mentinerea in parametri normali a alimentarii serviciilor publice catre populatie, referindu-se in special la alimentarea cu energie electrica, scrie money.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
272

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
290

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1196

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...