Fostul prefect Alexandru Simionovici pierde o parte din avere!

Fostul prefect Alexandru Simionovici pierde o parte din avere!

 Alexandru Simionovici  

Fostul prefect al județului Botoșani, Alexandru Simionovici, din perioada 1996-2000, va trebui să renunțe la o parte din avere.

Magistrații Curții de Apel Suceava au stabilit, în urma controlului averii declanșat în urmă cu 10 ani, că fostul prefect și soția sa nu pot justifica suma de 180.000 de lei, dispunând confiscarea acesteia, actualizată cu dobânda.

Sentința a fost atacată de Simionovici la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar magistrații au decis, joi, să mențină decizia instanței sucevene, respingând recursul ca fiind nefondat.

Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este irevocabilă.

"Decizia nr. 3553 din 21 martie 2013. Respinge recursurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Suceava si de Simionovici Alexandru si Simionovici Maria, împotriva Sentintei nr. 406 din 25 noiembrie 2011 a Curtii de Apel Suceava – Sectia Comerciala, de Contencios Administrativ si Fiscal, ca nefondate. Irevocabila. Pronuntata în sedinta publica, astazi, 21 martie 2013", se arată pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 Controlul averii lui Simionovici a fost declanşat în urmă cu mai bine de 10 ani, imediat ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au finalizat ancheta în cazul Afacerii buletinelor de vot din vara 2000, în urma căreia fostul prefect a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
35

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
185

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
99

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...