Un nou scandal al cărnii de cal: Abatorul familiei Țurcanu, vizat de Corpul de control al ministrului Agriculturii!

Un nou scandal al cărnii de cal: Abatorul familiei Țurcanu, vizat de Corpul de control al ministrului Agriculturii!
Ancheta la nivel inalt, în care este implicat numele familiei Țurcanu. Abatorul Florea Carn, de la Dracșani, care aparține tatălui președintelui CJ Botoșani, Florin Țurcanu și al lui Mihai Țurcanu, preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), va fi verificat de Ministerul Agriculturii.

Ministrul Daniel Constantin ar fi dispus deja o verificare prin intermediul Corpului de Control.

100 de kilograme de carne au fost descoperite într-un depozit frigorific de la marginea Capitalei, arată un material cu camera ascunsă, realizat de România TV.

Doctorii de la DSV au găsit carnea de cal într-un depozit situat pe şoseaua de Centură. Marfa a fost imediat sigilată.

Achim Irimescu, secretar de stat în ministerul Agriculturii, a declarat la România TV că este greşeala comerciantului care a preluat carnea, a cumpărat-o şi a reetichetat-o. "Ancheta este în curs, e greu să spunem (dacă au mai fost abateri n.r.). Important este că autorităţile veterinare îşi fac datoria şi că au reuşit să identifice această fraudă", a mai spus acesta.

"Vă pot asigura că ANSVSA îşi face treaba, iar dacă se vor găsi vinovaţi vor fi pedepsiţi în modul cel mai drastic posibil", a declarat preşedintele ANSVSA, conform rtv.net.

"Carnea provine de la o firma din Alba Iulia, iar administratorul a schimbat etichetel si a pus eticheta cu abatorul de la Dracșani. Totul este o făcătură. Administratorul a recunoscut ca eticheta este contrafăcută ", a declarat Florin Turcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
126

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
37

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
227

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...