Un film tulburător și cu totul special, un film care te va răscoli în sensul bun al cuvântului, ajutându-te să arunci o privire adânc în tine și să dai mâna, să îți îmbrățișezi copilul interior care ești tu și să îl întrebi: "Ce mai faci? Îți este bine unde te-am dus până acum? Ești fericit?".
Filmul se numește "Schimbarea" și în el îl vei vedea și auzi vorbind sufletului tău pe dr. Wayne Dyer, un personaj al vremurilor noastre trecut la Domnul nu de mult.
Filmul "Schimbarea" explorează călătoria spirituala spre partea a doua a vieții fiecăruia dintre noi, acolo unde ne este menit să ne găsim scopul vieții: care este contribuția noastră unica pentru această lume?
Filmul este despre schimbarea puternică de la construcțiile egoului așa cum am învățat încă din copilărie și tinerețe de la societate – să avem și să acumulam pentru sine – la polul opus, a-ți trăi viața cu un scop focusat pe a servi alți oameni și a da înapoi.
Veți urmări poveștile întrepătrunse ale unui businessman supraîncărcat de funcții, stress și responsabilități, dar îndepărtat de suflet, a unei mame a doi copii mici care își caută propriul ei rol pe lume și a unui regizor de film care încearcă să își facă un nume, o carieră. Fiecare în parte are revelații și își schimbă viața.
"Schimbarea" nu doar că ne inspiră, dar ne și învață cum să ne găsim fiecare calea către adevaratul scop pentru care suntem veniți pe acest pământ. Iar când o vom găsi, vom ști pentru că vom fi cu adevărat fericiți, acolo, în interiorul sufletului.
Documentarul este realizat într-o manieră filmică ce împrumută din tehnicile cinematografiei de ficțiune. Mai mulți oameni experimentează „schimbarea”, fiecare în felul său. Nu este un film pretențios: cadrele sunt simple, iar poveștile de viață nu ies din aria comună. Pe cât de simplu este însă acest film, pe atât de provocator la adresa tuturor lucrurilor pe care erai obisnuit/a să le crezi despre viață. Sunt cu adevărat două ore care schimbă modul de a percepe viața și sensul aici.
Wayne Walter Dyer (n. 10 mai 1940, SUA – 29 august 2015, Hawaii) şi-a pierdut de mic părinţii şi a crescut mai mult prin orfelinate. După ce a absolvit liceul, a fost soldat în Forţele Navale ale SUA, şi-a obţinut doctoratul în consiliere educaţională şi psihoterapie. A predat ca lector la Universitatea St. John din New York, unde a fost foarte respectat de către studenţi datorită gândirii pozitive şi a discursurilor motivaţionale. După aceea, a părăsit postul, dedicându-se scrisului, conferinţelor şi apariţiilor în librării, devenind unul dintre cei mai apreciaţi îndrumători pe teme de dezvoltare personală pe plan internaţional.
Dr. Wayne Dyer fost considerat conferențiarul anului 1987 şi recompensat cu premiul Golden Gavel din partea Toastmasters International.
În 2009 s-a făcut şi filmul motivaţional The Shift/Schimbarea. Subiectul acestuia este schimbarea benefică ce trebuie să aibă loc în viaţa fiecăruia dintre noi în momentul în care simţim că ne-am descoperit esenţa, talentul, vocaţia, scopul nostru adevărat, schimbare ce are loc odată cu renunţarea la ego (care este o altă temă tratată interesant).
Iată 10 sfaturi de la dr. Wayne Dyer:
Daca schimbi modul in care vei privi lucrurile, lucrurile la care te uiti se vor schimba.
Cum te trateaza oamenii face parte din karma lor. Cum le raspunzi face parte din karma ta.
Atunci cand judeci pe cineva, nu il definesti pe el, ci te definesti pe tine.
Simte-te prost sau motiveaza-te! Orice vei face este alegerea ta.
Un conflict nu poate trai fara participarea ta.
Nu poti fi singur daca iti place persoana cu care esti singur.
Cea mai mare forma de ignoranta este sa respingi ceva despre care nu stii nimic.
Cand dansezi, scopul tau nu este sa ajungi intr-un anume loc de pe ringul de dans, ci sa te bucuri de fiecare pas al dansului.
Sa faci ceea ce-ti place este piatra de temelie a abundentei tale.
Abundenta nu e ceva ce se obtine, ci ceva la care te racordezi.