Oricât de diferiți ar fi, oamenii se recunosc după suflet. Aceasta este, în fapt, esența umanității noastre comune.
Avem fiecare dintre noi propriile experiențe, valori și perspective. Sufletul nostru poartă o amprentă similară de dorințe, emoții și aspirații. Ne dorim iubire, acceptare, fericire și împlinire, iar aceste dorințe ne unesc, indiferent de diferențele exterioare.
Acestea au fost gândurile care s-au născut privind imaginea unui preot ortodox zâmbind fericit alături de un nigerian pasionat de… vlog.
Preotul Teodor Ciurariu din Dorohoi și vloggerul GP Blaze din Nigeria.
”Călătorind cu trenul, m-am întâlnit cu un băiat simpatic...”, își începe părintele Teodor povestea. ”Eu citeam o carte despre tâlcuirea rugăciunii domnești scrisă de arhimandritul Serafim Alexiev, el... naviga pe internet și vorbea la un telefon cu glas un pic mai tare. Discutăm și îmi spune că este nigerian, că este creștin și este de aproape 10 ani în România”, spune preotul din Dorohoi.
Are 26 de ani și a venit în România în 2015. Pe numele real Godspower Morris Okpata Blaze, GP Blaze s-a născut pe 2 februarie 1995 într-o familie numeroasă din Nigeria, orașul Portharcourt.
”Îmi povestea că nu a avut o copilărie ușoară, iar din acest motiv a și luat decizia de a veni în România”, spune părintele. Blaze susține că viața în Nigeria era destul de grea și a plecat de acolo cu gândul la „totul sau nimic”.
A ajuns în România cu o bursă de studii la Universitatea Maritimă din Constanța.
„Am studiat la Constanța, la Marină. Am decis să mă mut în București să fac masterul la Universitate, la Administrarea Afacerilor. Am încercat să fac ceva diferit, după patru ani de inginerie, am vrut să fac ceva diferit. Am început să fac vlog. A fost greu, mai ales când aveam examen mâine, dar eu trebuia să postez ceva pe Youtube sau social media”, a povestit GP Blaze.
Într-o lume diversă, important este să ne amintim că, în adâncul nostru, suntem cu toții conectați prin trăirile și sentimentele noastre. Această conexiune ne poate ajuta să fim mai empatici și mai înțelegători unii cu ceilalți, să ne sprijinim și să ne bucurăm de frumusețea diversității umane.
Așadar, să celebrăm aceste asemănări ale sufletului care ne îmbogățesc viața și ne fac să ne simțim parte dintr-o comunitate mai mare.