Social democrații din Botoșani au dat startul campaniei electorale! (foto, video)

Social democrații din Botoșani au început, vineri după-amiază, campania electorală aferentă alegerilor locale de pe 9 iuniie 2024.

Social democrații din Botoșani au dat startul campaniei electorale! (foto, video)

La ora 14:00, membrii PSD – Filiala Botoșani s-au adunat în fața sediului partidului din Botoșani, după care s-au îndreptat spre panourile unde au lipit afișe.

Au participat o parte dintre candidații pentru funcțiile de primar în județ, pentru consilieri județeni și locali, în frunte cu Doina Federovici, actualul președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani și președinte al PSD, alături de Cosmin Andrei, actualul primar al municipiului Botoșani și candidatul PSD pentru funcția pe care o ocupă în prezent, dar și de senatorul Lucian Trufin, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean.

De asemenea, au mai participat Constantin Șlincu, Alexandra Huțu, Marius Budăi și alți parlamentari.

„Avem nevoie de un viitor președinte care să știe ce are de făcut din prima zi de mandat”

Atât Cosmin Andrei, cât și senatorul Lucian Trufin beneficiază de susținerea actualului președinte al Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici. În discursul oficial din debutul campaniei electorale, președintele CJ a vorbit despre calitățile pe care un viitor președinte trebuie să le aibă.

În calitatea mea de președinte în funcție al Consiliului Județean din Botoșani, singura mea preocupare în acest moment este ca cel care va prelua această funcție să continue dezvoltarea județului Botoșani și a proiectelor pe care le avem în derulare (...) Tocmai de aceea avem nevoie de un viitor președinte al Consiliului Județean care să știe ce are de făcut din prima zi de mandat, iar colegul nostru, Lucian Trufin, este singurul candidat care are o experiență administrativă solidă. Știe cum se scrie și cum se implementează un proiect european, știe cum se fundamentează și cum se așază un buget al unei unități administrativ teritoriale. Ar fi păcat ca fondurile pe care le-am atras, nerambursabile, să se piardă. Fiecare zi pierdută înseamnă zeci de milioane de euro pierduți din dezvoltarea județului nostru. Domnul Lucian Trufin a fost primar mai multe mandate, a dezvoltat comuna pe care a condus-o, a atras fonduri europene, a creat o școală de meserii pentru tineri. Aceste lucruri sunt certe și sunt vizibile cu ochiul liber. De aceea îl susținem, și în Botoșani dezvoltarea trebuie să fie pentru botoșăneni”, a declarat Doina Federovici, președintele în funcție al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

În aceeași măsură, Lucian Trufin a recunoscut că preia o ștafetă ridicată sus de colega lor de partid și trebuie să fie și el la nivelul așteptărilor.

Totodată, a declarat că se simte onorat să candideze pentru această funcție și să continue proiectele începute de Doina Federovici.

Vreau să le spun botoșănenilor că fac parte dintr-o echipă puternică. Vreau să le mulțumesc botoșănenilor pentru susținere, pentru semnăturile de susținere a candidaturii. Suntem singura echipă politică, care venim cu un program bine stabilit: 10 pentru botoșani. Un program care are toate domeniile importante de dezvoltare a județului Botoșani. Vorbim de dezvoltare economică, vorbim de continuarea programelor de investiții în infrastrucutra rutieră și medicală a județului Botoșani, vorbim de dezvoltarea măsurilor sociale și de promovarea turistică a județului Botoșani. Continui un mandat al doamnei președinte Doina Federovici, preiau o ștafetă ridicată sus de colega noastră. Am avantajul să duc mai departe proiecte importante de dezvoltare ce însumează 1,5  miliarde de euro”, a declarat Lucian Trufin, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

„Singurul primar care a fost din prima zi a mandatului său alături de botoșăneni și în mijlocul lor”

Aceeași susținere o acordă și lui Cosmin Andrei, actualul primar al municipiului Botoșani.

În aceeași logică îl susținem și îi îndemnăm pe toți botoșănenii să îl voteze drept primar al municipiului Botoșani pe colegul nostru Cosmin Andrei și echipa de consilieri. Singurul primar care a fost din prima zi a mandatului său alături de botoșăneni și în mijlocul lor. Domnia sa a atras cele mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea municipiului Botoșani fie că vorbim de partea socială, partea de sănătate, de infrastructură. Aceste obiective de investiție se văd cu ochiul liber. Faptele domniei sale îl recomandă pentru continuitate. Botoșaniul nu își permite începători în administrația publică locală”, a adăugat Doina Federovici.

Astfel, Cosmin Andrei a ținut să le mulțumească membrilor de partid pentru susținere, dar și botoșănenilor. Pe de altă parte, edilul-șef al municipiului Botoșani spune că precampania electorală a fost „precipitată”, iar despre contracandidații săi a spus că vin „cu atacuri la persoană și critici.”

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru susținere, să le mulțumesc botoșănenilor și pentru faptul că mi-au cerut să candidez în continuare. Am făcut acest lucru cu ajutorul colegilor, am promis că nu o să îi dezamăgesc. Mergem mai departe cu proiectele care sunt începute, sunt în desfășurare. Avem sumele acestea istorice pentru municipiul Botoșani, care trebuie cheltuite. Nu ne permitem riscul să nu cheltuim acești bani europeni, care se văd de astăzi în șantierele din municipiul Botoșani. Avem proiecte de anvergură pe care le vom detalia în perioada imediat următoare, pentru că vom avea o campanie constructivă. Chiar dacă în precampanie lucrurile s-au precipitat, iar ceilalți contracandidați nu vin cu nimic constructiv, ci mai mult cu atacuri la persoană și critici. Eu vă promit că vom discuta despre proiecte și despre dezvoltarea municipiului Botoșani, împreună cu echipa mea de consilieri tineri și cu competențe”, a completat Cosmin Andrei, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Botoșani.

 

 

 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1201

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
667

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...