Serviciul Permise din Botoșani, preferat și de cetățeni din alte județe, pentru examinare. "În goana după bani ne blocați activitatea..."

Printre cei care fac o școală de șoferi și se prezintă la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani pentru a susține examinarea în vederea obținerii permisului de conducere se numără și cetățeni din alte județe.

Serviciul Permise din Botoșani, preferat și de cetățeni din alte județe, pentru examinare. "În goana după bani ne blocați activitatea..."

Aleg să fie examinați în Botoșani întrucât în județele din care provin timpii de așteptare sunt mult prea mari. Iar legea le permite să facă acest lucru, chiar dacă nu locuiesc nicio zi în Botoșani. În baza unei vize de flotant dosarele le sunt acceptate. În condițiile în care Serviciul Permise se confruntă cu o acută lipsă de personal, venirea cursanților din alte județe nu face altceva decât să aglomereze și mai mult activitatea Serviciului.

Șeful Serviciului Permise, Dănuț Ciubotaru, le-a spus instructorilor auto, prezenți joi la o întâlnire la Instituția Prefectului, că goana acestora după bani, prin acceptarea cursanților din alte județe, este unul dintre motivele pentru care se creează problemele existente la nivelul instituției, și de asta se creează cozi uriașe în fața sediului.

"Până în luna iulie examinarea era la zi. Veneai și a doua zi erau locuri. Nu putem transforma Botoșaniul să examinăm toată țara. Marțea trecută am avut șapte candidați la tractor veniți de la Suceava și Iași, joi am avut alți șase din alte județe. Un om îl faci în două zile, un examinator blocat. Toată zona Hârlălui, Scobinți, Deleni, vin la Botoșani. Nu știu cum obțin vizele, este perfect legal, eu nu zic nimic. Sunt aceleași societăți comerciale, vă pot spune la orice oră câți oameni a adus fiecare instructor. Și dacă îi întrebi la un moment dat ai stat vreo oră la respectiva locație vor spune nu și atunci cum ți-ai făcut viza? În goana după bani ne blocați și pe noi și blocați și un județ întreg. Fiecare când vine este luat în evidență, nu le facem noi vizele, legea le dă voie la domiciliu, la reședință examinarea, dar în fiecare săptămână vin. Dacă am avea personal nu ar fi o problemă, dar ăștia suntem", a spus Dănuț Ciubotaru.

Practica vizelor de flotant pentru cetățenii din alte județe nu este ilegală, dar este imorală, după cum a afirmat un anagajt de la Serviciul de Permise prezent la întâlnire.

"Deja am impresia că este o adresă din Cătămărăști foarte aglomerată....", a spus acesta.

Celor care dau examinarea pentru ob'inerea permisului de conducere li se adaugă cetățenii moldoveni, care vin la Botoșani pentru preschimbarea permisului.

Șeful Serviciului de Permise a spus că în cazul acestora eliberarea unui nou document presupune o muncă titanică, în condițiile în care trebuie făcute mai multe verificări. Dănuț Ciubotaru a atras atenția că dacă situația persistă în luna martie- aprilie se va crea un blocaj.

 

 

Spune-ne opinia ta