Salariile angajaților din Primăria Botoșani ar putea crește. Cu o condiție!

 Salariile angajaților din Primăria Botoșani ar putea crește. Cu o condiție!

Mai bine de două ore au durat, joi, discuțiile la Primăria Botoșani pe marginea creșterilor salariale cerute de angajați. Cei din Executivul primăriei au avut o ședință cu șefii departamentelor de specialitate, încercându-se identificarea unei soluții pentru a putea fi aplicată această majorare.

Potrivit unor surse din primărie s-ar fi ajuns la un acord pentru a se majora salariile funcționarilor cu 40%. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă angajații ar semna niște angajamente de plată iar în cazul în care în urma unui control al Curții de Conturi se va dovedi că majorările nu se justifică, funcționarii să restituie banii.

Angajații din primărie au declanșat, miercuri, un protest spontan, cerând ca și salariile lor să fie la nivel colegilor de la alte primării din țară, invocând o decizie a Curții Constituționale care le dă dreptul să beneficieze de majorări.

Primarul Cătălin Flutur va pleca la începutul săptămânii viitoare la București, la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre creșterile salariale. Edilul susține că dacă s-ar acorda aceste majorări nu ar mai rămâne bani pentru funcționare.

 

Spune-ne opinia ta