"Situație bizară" la Primăria Cristești, cu un document care există, dar e de negăsit!

Cazul funcționarei de la Primăria din comuna Cristești, din județul Botoșani, care a intrat în grevă, după ce a primit calificativul nesatisfăcător la evaluarea activității, fiind la un pas de a i se desface contractul de muncă, devine tot mai complicat.

"Situație bizară" la Primăria Cristești, cu un document care există, dar e de negăsit!

În registre figurează faptul că Elena Brehuescu a fost promovată, anul trecut, de pe funcția de consilier juridic debutant pe cel de consilier juridic asistent, dar nimeni nu i-a adus la cunoștință acest lucru, iar dispoziția în cauza este de negăsit, deși există dovezi că aceasta a fost emisă, după cum susține prefectul Dan Nechifor.

"Există o dispoziție de primar prin care a fost trecută... cel puțin ea este trecută în centralizatorul dispozițiilor și Hotărârilor de Consiliu Local care au ajuns la Instituția Prefectului. Fiind trecută în acel centralizator înseamnă că a fost trecută și în registrul de intrări-ieșiri, numai că nu este anexată la centralizator, nu există documentul fizic. Din acel document reiese oficial faptul că doamna a fost trecută de pe debutant pe asistent în data de 13 iunie 2016. Este un conflict de muncă care se rezolvă clar în instanță. Ca urmare a primei petiții am făcut o adresă la ANFP, organul care gestionează funcția publică. Voi face o revenire cu documentul și cu precizarea care apare în acel document. Numai instanța și cei de la ANFP pot controla și lămuri această problemă", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Elena Brehuescu a venit, vineri, la Instituția Prefectului decisă să protesteze, după ce a obținut autorizație, dar în urma unei discuții cu prefectul județului a decis să renunțe la protest. 

"Am venit cu gândul de grevă, dar am avut o discuție cu domnul prefect, mi-a spus că apare o înregistrare a primarului de promovare a mea ca asistent și că din punctul lui de vedere eu sunt asistent. Rămâne miercuri la Curtea de Apel Suceava să susțin cu documente date de la Prefectură și vom aștepta o sentință definitivă și irevocabilă. Este un conflict pe care numai instanța îl poate soluționa. M-am oprit cu forma de protest până voi avea un rezultat clar din instanță. Voi uza de absolut toate căile legale. Pare o situație bizară... Nu am luat la cunoștință de acea dispoziție. Trebuie verificat cine avea atribuțiile de transmitere a acelei dispoziții, cine avea atribuții de verificare a legalității... Nu știu cine a dat acea dispoziție", a menționat Elena Brehuescu.

Tot scandalul a izbucnit în urmă cu câteva zile, când femeia a protestat în fața Primăriei din Cristești, unde lucrează de cinci ani. Elena Brehuescu este nemulţumită că a primit calificativul “necorespunzător” la evaluarea activităţii şi îl acuză pe secretarul comunei că este cel vinovat de tot ceea ce se întâmplă, spunând că de când lucrează la primărie nu i s-a dat posibilitatea să avanseze profesional, aşa cum prevede Legea funcţionarilor publici.

Acum, în baza calificativului primit, îi vor înceta raporturile de serviciu, cum a precizat și primarul comunei Cristești. 

 

Spune-ne opinia ta