Angajata primăriei care a intrat în grevă: "Mi s-a cerut să îmi dau demisia". Document surpriză ajuns pe masa prefectului

Conflictul izbucnit la Primăria din Cristești, județul Botoșani, unde o funcționară a intrat în grevă, este departe de a se stinge. 

Angajata primăriei care a intrat în grevă: "Mi s-a cerut să îmi dau demisia". Document surpriză ajuns pe masa prefectului

Elena Brehuescu, consilierul juridic care a recurs la această formă de protest, după ce a primit calificativul nesatisfăcător la evaluarea activității, fiind pe punctul de a rămâne fără loc de muncă, a depus solicitare în vederea obținerii unei autorizații de protest, urmând ca de vineri să își continue greva în fața Instituției Prefectului. 

Angajata Primăriei din Cristești a intrat în grevă luni, la locul de muncă, și susține că după ce a luat această decizie de a protesta primarul comunei i-a cerut să își dea demisia, atât ei, cât și unui alt funcționar din primărie.

"Dumnealui ( n.red. primarul comunei Cristești) spune că nu mi-am făcut treaba și că aș fi meritat acest calificativ. Vreau să vină cu documente. Eu sunt în stare să probez cu delegații, reprezentări în instanță, citații, începând cu 2014 până în prezent. Singurele cuvinte pe care le-am primit atât eu cât și funcționarul public care a  aderat la forma de protest și a împărtășit ideile au fost: vreau demisiile voastre pe masă.  Intenționez să uzez de toate căile pe care mi le conferă legea și să merg până la capăt, știu că nu va fi ușor, știu ce mă așteaptă la Primăria comunei Cristești, dar sunt un funcționar public până la o sentință definitivă și irevocabilă și mă voi apăra confom legii. Domnul primar mi-a cerut verbal să îmi dau demisia. Sunt hotărâtă să continui greva până la rezolvarea situației, până la sosirea reprezentanților ANFP, până când voi avea o situație clară", a declarat Elena Brehuescu.

De partea cealaltă, primarul comunei Cristești, Ionel Lucian Borfotină, neagă că i-ar fi cerut funcționarei să își dea demisia, și susține că raporturile acesteia de serviciu vor înceta în baza raportului de evaluare. 

"Nu am cerut nicio demisie, de ce să îi cer demisia dacă îi desfac contractul de muncă? Este un raport de evaluare negativ, nu a trecut, i se desface contractul de muncă. Scurt și simplu, de ce să cer demisia? O să îi dăm dispoziție de desfacere a contractului de muncă, va sta în preaviz și apoi va pleca acasă. Este dreptul ei de a face grevă", a spus primarul comunei Cristești.

Ionel Lucian Borfotină și secretarul Primăriei din Cristești au mers, marți dimineață, și la Instituția Prefectului, pentru a da explicații cu privire la situația creată, după ce în cursul zilei de luni prefectului i-au parvenit o serie de documente potrivit cărora ar exista o dispoziție de primar pentru promovarea în funcție a Elenei Brehuescu, dar din motive necunoscute nu ar fi fost pusă în aplicare. 

"Doamna a depus o a doua petiție, a fost făcută adresă și la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, numai că a intervenit un element de noutate că am primit de la UAT Cristești dispozițiile și hotărârile Consiliului Local emise anul trecut, iar printre ele există și o dispoziție a primarului din 13.06.2016 prin care este trecută pe gradul de inspector asistent ceea ce pune într-o cu totul altă lumină cazul, motivat de faptul că doamna spune că de trei ani de zile stă pe gradul de debutant", a precizat prefectul Dan Nechifor. 

 

 

Spune-ne opinia ta