Final de meci dezamăgitor pe Municipal! FC Botoşani- CSMS Poli Iaşi 1- 3! FOTO
LIVE-TEXT

Ar fi trebuit să fie meciul prin care elevii lui Leo Grozavu îşi luau rămas- bun de la suporteri în ultima întâlnire din acest an pe teren propriu, ar fi trebuit ca atmosfera la final de meci să fie explozivă- de bucurie. Nu a fost aşa nici pentru suporterii care au suferit în tribune, nici pentru jucători care, cel puţin în prima repriză, au ratat tot: au pierdut doi jucători de câmp şi s-au trezit conduşi cu 0-2.

Final de meci dezamăgitor pe Municipal! FC Botoşani- CSMS Poli Iaşi 1- 3! FOTO

Dezamăgire totală după meciul cu CSMS Politehnica Timişoara, care a învins categoric FC Botoşani, cu 1-3. Unii reclamă prestaţia părtinitoare a arbitrului Haţegan, alţii reclamă jocul prost al elevilor lui Leo Grozavu. Cert este că jocul a fost slab şi altceva nici nu mai contează.

Cum a fost

Ultimul meci al elevilor lui Leo Grozavu pe teren propriu în acest an se desfăşoară pe o vreme mult mai bună decât la meciul precedent, cu Mediaşul lui Cristi Pustai. În această seară, temperaturile sunt mult mai „indulgente”, la ora 17 la Staţia Meteo Botoşani înregistrându-se 9,9ºC. Mai mult, jucătorii FC Botoşani par mai decişi să câştige şi să-şi ia rămas- bun de la suporterii botoşăneni într-o atmosferă specifică învingătorilor.

În acest context, ne aşteptăm ca şi locurile spectatorilor să se ocupe, un motiv în plus fiind şi acela că biletele la acest meci costă 10 lei. Nu ne referim la „nucleul dur” al suporterilor echipei, cei care meci de meci sunt prezenţi pe Municipal şi îşi varsă plămânii scandând, încurajând echipa, sancţionând echipa adversă şi „trăind” jocul.

De parta cealaltă, şi Iaşul a venit în această seară cu o grupare de suporteri care îşi fac încălzirea în apropierea intrării în Stadion dinspre Bulevardul Eminescu. Câteva zeci de suporteri strigă şi ţopăie, sub supravegherea stewarzilor şi a jandarmilor şi poliţiştilor. Având concurenţă, ne aşteptăm ca şi prestaţia galeriei Ultras Nord Bt să fie pe măsură.

Mai trebuie sus că apariţia pe teren a preşedintelui CSMS Politehnica Iaşi, Florin Prunea, a determinat o reacţie virulentă a suporterilor botoşăneni, „înfierbântaţi” de declaraţiile inutil de războinice la adresa conducerii clubului botoşănean.

Având destul de puţine variante la dispoziţie în această seară, Leo Grozavu, antrenorul FC Botoşani va miza pentru un prim 11 format din Plamen Iliev, Andrei Patache, Andrei Miron, Andrei Burcă, Nicolae Muşat Gabriel Vaşvari, căpitanul echipei, Willie Barbosa, Răzvan Greu, Cătălin Golofca, Robert Elek şi Mihai Roman. Pe banca de rezerve se vor găsi Călin Albuţ, Florin Plămadă, Radoslav Dimitrov, Stelian Cucu, Victor Astafei, Olimpiu Moruţan şi Andrei Hergheligiu.

De partea cealaltă, Eugen Neagoe i-a titularizat pe Branko Grahovac, Gabriel Bosoi, Marius Mihalache- căpitan, Cosmin Frăsinescu, Daisuke Sato, Vasile Gheorghe, Alexandru Creţu, Teofil Ciucur, Andrei Ştefănescu, Lukacs Bole şi Andrei Cristea. Rezervele Iaşului sunt în acest meci Alessandro Caparco, Ionuţ Voicu, Mădălin Ciucă, Milan Mitic, Sabin Moldovan, Alexandru Ţigănaşu şi Alexandru Boiciuc.

Meciul a început!
Prima ocazie pe poarta Iaşului a jucătorilor botoşăneni, însă fără finalitate pe tabela de marcaj. În tribune se joacă însă un alt meci, suporterii ţinând neapărat să-şi facă simţită prezenţa prin injurii la adresa ambelor echipe, luând câte un jucător în colimator. Ceea ce nu ne onorează, însă, ca gazde, este faptul că membrii Ultras Nord Bt sunt mai puţini şi mai anemici decât galeria Iaşului, care se face mai bine auzită.

Leo Grozavu şi-a găsit un omolog pe măsură- antrenorul Iaşului pare la fel de temperamental, agitându-se la marginea terenului şi făcându-le semne jucătorilor săi.
Grahovac, portarul Iaşului, reţine fără probleme o minge şutată de la distanţă de Mihai Roman. Deocamdată, jocul este alert, jucătorii fiecărei echipe încercând să găseacă acea "breşă" pe care să o valorifice şi să marcheze.

Impardonabilă eroare a lui Iliev în minutul 24, după un şut al lui Bole. În loc să respingă, bulgarul parcă a tras mingea în poartă, ducând astfel Iaşul în avantaj. FC Botoşani- CSMS Politehnica Iaşi 0-1.

Ca şi cum nu era suficient, Andrei Miron mai "încasează" şi un cartonaş galben, după un fault la Bole.

Un sfert de oră ne desparte de finalul primei reprize. Arbitrul Haţegan restabileşte echilibrul în privinţa cartonaşelor galbene şi-l "gratulează" cu unul pe Frăsinescu.

Pentru a doua oară în două meciuri consecutive acasă, Andrei George Miron este eliminat din teren în urma unei noi sancţiuni.
Iaşul valorifică lovitura de pedeapsă şi înscrie al doilea gol prin Andrei Cristea. Suporterii fac apel la "murături" Mai e nevoie de comentarii? FC Botoşani O, CSMS Iaşi 2!

Golofca este eliminat şi el din teren în urma unui cartonaş roşu pentru fault la Sato. Şi ca să fie meniul complet, şi Robert Elek încasează un galben. În acest moment, FC Botoşani are în teren NOUĂ jucători, incluzându-l pe Iliev, în timp ce Iaşul stă lejer.

Plămadă intră în joc în locul lui Răzvan Greu.

Prima repriză se încheie DUREROS pentru FC Botoşani care a încasat aiurea două goluri şi a pierdut tot aiurea doi jucători. Vă imaginaţi satisfacţia lui Florin Prunea în aceste momente? În astfel de condiţii, parcă începem să înţelegem furia suporterilor botoşăneni.

A început şi cea de-a doua repriză a acestui meci. Alături de suporterii botoşăneni, sperăm că în următoarele 45 de minute, elevii lui Leo Grozavu vor face un efort să-şi revină.

Sato, jucătorul Iaşului, este sancţionat cu cartonaş galben după un fault la Willie. Haţegan ignoră, un minut mai târziu, un fault la Roman, iar suporterii iau foc, strigând "Hoţii!"

Al treilea gol în poarta lui Iliev, în minutul 60. Şansele de revenire a scăzut dramatic. Suporterii deja părăsesc stadionul, dezamăgiţi de prestaţia fotbaliştilor botoşăneni.

Victoraş Astafei intră în joc, în locul lui Mihai Roman. Este minutul 63.

Galben pentru Bosoi în minutul 68. Suporterii botoşăneni au schimbat strategia şi acum, la fiecare întrerupere de meci, strigă arbitrului "Roşu!", exasperaţi de scrupulozitatea excesivă a lui Haţegan.

Măcar golul de onoare le-a reuşit botoşănenilor în această seară. Andrei Burcă înscrie în minutul 68.

Sato este înlocuit în minutul 72 de Ţigănaşu. În celălalt colţ de teren, Elek primeşte îngrijiri medicale după un fault.

Hergheligiu îl înlocuieşte pe Elek în minutul 79.

Căpitanul botoşănenilor, Gabi Vaşvari, este sancţionat cu cartonaş galben după un fault la Gheorghe, deşi gesticula ea, nu a fost vorba de aşa ceva. Inutil.

Suporterii sunt în picioare, tensiunea este la cote mari, încă se aşteaptă şi încă se speră.
Schimbare la Iaşi: Milan Mitic îl schimbă pe Alexandru Creţu.

Willie cade secerat, după ce a scăpat mingea pe care o avea la picior, este scos pe targă până la marginea terenului, dar se cere înapoi în joc.
Ciucur este scos din joc după cartonaş roşu.


Final de meci pe Municipal. FC Botoşani 1, CSMS Politehnica Iaşi 3. Fără alte comentarii.
















 

 

Spune-ne opinia ta