FC Botoșani, echipa recordurilor în Liga 1!

FC Botoșani, echipa recordurilor în Liga 1!

FC Botoșani a încheiat în forță sezonul competițional 2018-2019 câștigând mai clar decât o arată scorul final, 2-0 (0-0) derby-ul Moldovei susținut în Copou cu rivalii de la Poli Iași în ultima etapă a play-out-ului.

Echipa lui Liviu Ciobotariu, aflat la ultimul meci pe banca formației, fostul dinamovist semnând cu naționala Libanului, a terminat sezonul cu o serie de 6 victorii consecutive în play-out fără gol primit, stabilind astfel mai multe recorduri în acest sezon al Ligii 1

Astfel, botoșănenii au reușit cu această serie de șase victorii să stabilească recordul sezonului, nici altă echipă din Liga 1 nereușind o astfel de serie de șase victorii consecutive în acest sezon.

De asemenea, trupa pregătită de Liviu Ciobotariu a reușit să stabilească și recordul de minute fără gol primit, având 561 de minute în care poarta apărată de austriacul Martin Fraisl a rămas intact (n.r. Botoșaniul nu a primit gol între etapele VIII- XIV din play-out). Cu această performanță, moldovenii i-au depășit pe campionii de la CFR Cluj, care aveau 507 minute în acest sezon fără gol primit (n.r. etapele 1 play-off- 7 play-off) și Universitatea Craiova cu 424 minute fără gol primit (n.r. etapele 20-25 sezon regular).

„Sincer mi-aş fi dorit mai mult şi cred cu adevărat că puteam realiza mai mult. Până la urmă, dacă stau să mă gândesc la ultimele evoluţii ale noastre, ca rezultate şi ca joc suntem într-o evoluţie fantastică. Echipa a avut un parcurs foarte bun şi sunt bucuros că am reuşit să facem suporterii fericiţi în multe rânduri şi mă refer la cadoul pe care l-am făcut în ziua de Paşte, acea victorie cu rivalii de la Poli Iaşi, la victoriile cu Dinamo…Au fost multe momente foarte bune. De asta am şi spus că a fost o perioadă de vârf, după care am scăzut, după care, spre bucuria noastră am reuşit din nou să ne redresăm şi să facem efectiv spectacol pe final de sezon. Dezamăgirea a fost mare că nu am reuşit să intrăm în play-off, dar obiectivul nostru nu a fost accederea în play-off”, a declarat Liviu Ciobotariu.

Nu în ultimul rând botoșănenii au reușit cele mai multe victorii ale sezonului dintre echipele care au participat în play-out, 17 la număr, având un procentaj de 51%.

Victoria obținută de FC Botoșani în Copou cu Poli Iași, scor 2-0, coroborată cu semieșecul lui Dinamo pe teren propriu cu FC Voluntari, a făcut ca gruparea locală să facă rocada cu „câinii” în clasament, Botoșaniul terminând sezonul pe locul 8 în timp ce alb-roșii au terminat pe locul 9, aceasta reprezentând cea mai slabă clasare din istoria grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare.

fcbotosani.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
2

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
87

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
71

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...