Sportivi botoşăneni de la Clubul CS Dao au participat la stagiul național de Qwan Ki Do de la malul mării! FOTO

Sportivi botoşăneni de la Clubul CS Dao au participat la stagiul național de Qwan Ki Do de la malul mării! FOTO

In perioada 26 – 30 iunie 2017, in statiunea Venus pe malul Marii Negre, s-a desfasurat stagiul anual de pregatire dedicat practicantilor cu gradul minim de centura neagra pana la 6 dang. La aceasta actiune care este prinsa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Arte Martiale au participat în jur de 70 de sportivi din toata tara. Stagiul a fost condus de directorul tehnic national, Ovidiu Covaci, centura neagra 7 dang.

Antrenamentele au avut urmatoarea componenta:

-Dimineata, pe plaja, de la 6.00 la 7.00 exercitii de tam-the (gimnastica energetica) care, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit. Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii. Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala.

Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei. Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.

-Intre orele 7.00 si 8.00 se continua cu un antrenament de “contopire cu natura” (preparare fizica), care urmarea dezvoltarea calitatilor motrice constand in exercitii cu un grad mare de efort, atat in apa cat si pe nisip. S-a insistat pe efectuarea exercitiiilor in apa, punctandu-se tehnicile sarite de picior si proiectarile.

-Dupa masa intre orele 18.00 – 20,30 la Sala de sport din comuna 23 August s-au desfasurat antrenamentele tehnice de qwan-ki-do. S-au perfectionat tehnicile/procedeele specifice gredului detinut, precum si thao quyen. Ca in fiecare stagiu de vara, am fost onorati cu prezenta domnului Florentin Marinescu, presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale, detinator al centurii negre 9 dan ju-jutsu, 8 dan karate, 5 dan judo, care a condus antrenamentele de joi, insistand pe corectitudinea tehnicilor de brat si picior, deplasari, modalitati de exersare si aplicatii ale acestor precedee.

Sambata, 1 iulie 2017, a avut loc in localitatea 23 August (Jud. Constanta) Examenul National de Grad (centura neagra- 4 dang). Din partea CS Dao Botosani a sustinut si promovat examenul de centura neagra Mirela Anisie. "Aceasta deplasare face parte din finantarile nerambursabile sprijinite de Municipiul Botosani si al Consiliul Local Botosani pe anul 2017. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Municipiului Botosani si nu implica nici o resposabilitate din partea acesteia", a declarat Florin Jajaie presedintele CS Dao Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Marian Pop: "Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian"

astăzi, 19:19
245

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a criticat, duminică, pe Facebook,”dubla educație” a celor care nu sunt consecvenți, care ”pe de-o parte, pozează în oameni...

Adolescent înecat în iazul Negreni! FOTO

astăzi, 17:22
10014

Sezonul cald aduce și primele tragedii din acest an! Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, înecat în iazul Negreni, comuna Știubieni.La locul p...

Polițiștii ieșeni, pe urma șoferilor din Botoșani!

astăzi, 15:47
699

Ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău au depistat pe DE 58, în satul Maxut, din comuna Deleni, un bărbat de 40 ani, din județul B...