Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Măsurile pe care intenționează să le implementeze Guvernul, în special cele care privesc angajații, scot deja oamenii în stradă. Sindcialiștii de la Cartel Alfa Botoșani vor picheta, luni, Instituția Prefectului. 

 

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat.

Sindicaliștii susțin că acest transfer reprezintă un experiment singular, ale cărui consecințe negative vor fi suportate exclusiv de către lucrător, iar principalele efective negative vor fi scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desființarea fondului de șomaj, precum și scăderea sustenabilității sistemului public de pensii. 

O altă revendicare o reprezintă modificarea Legii 62/2011 pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile plecând de la varianta comună a celor cinci confederații sindicale înaintată Guvernului.

Acțiunile de protest ale sindicaliștilor se vor desfășura în perioada 25-29 septembrie, și vor consta în pichetări sau mitinguri în fața prefecturilor din județ, la Botoșani acțiunea de protest fiind programată luni, 25 septembrie, între orele 14.30-16.00, în fața Instituției Prefectului.

În data de 4 octombrie, la București, va avea loc un miting în Piața Victoriei.

"În cazul în care Guvernul menține propunerea de transfer a taxelor sociale de la angajator la angajat în propunerea de buget pentru anul 2018, se vor constitui premisele pentru declanșarea unui conflict social de amploare", amenință sindicaliștii de la Cartel Alfa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de ovine sacrificate la Botoşani din cauza scrapiei!

astăzi, 14:27
370

Medicul veterinar Viorel Axinte, din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), susţine că sunt focare noi pentru că boala nu a evoluat niciodată pe raza jude...

Autoritățile sanitare din Botoșani, în alertă din cauza rujeolei!

astăzi, 13:51
311

Potrivit medicului Irina Alecu, șeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP, evoluția numărului de copii vaccinați la nivelul județului este iarăși un semnal de alarmă. &qu...

Ce spune șeful Compartimentului Epidemiologie de la DSP despre întârzierea vaccinării antigripale!

astăzi, 12:46
245

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a solicitat 21.000 de doze de vaccin antrigripal, dar s-au primit 12.800 doze. Medicul Irina Alecu, șeful Compartimentului Epidemilogie din cadrul DSP Botoșani...