Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Măsurile pe care intenționează să le implementeze Guvernul, în special cele care privesc angajații, scot deja oamenii în stradă. Sindcialiștii de la Cartel Alfa Botoșani vor picheta, luni, Instituția Prefectului. 

 

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat.

Sindicaliștii susțin că acest transfer reprezintă un experiment singular, ale cărui consecințe negative vor fi suportate exclusiv de către lucrător, iar principalele efective negative vor fi scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desființarea fondului de șomaj, precum și scăderea sustenabilității sistemului public de pensii. 

O altă revendicare o reprezintă modificarea Legii 62/2011 pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile plecând de la varianta comună a celor cinci confederații sindicale înaintată Guvernului.

Acțiunile de protest ale sindicaliștilor se vor desfășura în perioada 25-29 septembrie, și vor consta în pichetări sau mitinguri în fața prefecturilor din județ, la Botoșani acțiunea de protest fiind programată luni, 25 septembrie, între orele 14.30-16.00, în fața Instituției Prefectului.

În data de 4 octombrie, la București, va avea loc un miting în Piața Victoriei.

"În cazul în care Guvernul menține propunerea de transfer a taxelor sociale de la angajator la angajat în propunerea de buget pentru anul 2018, se vor constitui premisele pentru declanșarea unui conflict social de amploare", amenință sindicaliștii de la Cartel Alfa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1426

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
716

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
486

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...