Protest împotriva restricțiilor Covid la Botoșani: Doar cinci oameni în stradă pentru libertăți civile

Protest împotriva restricțiilor Covid la Botoșani: Doar cinci oameni în stradă pentru libertăți civile

   Sursa foto: Ionuț Iosub

Un val de proteste fără precedent a cuprins în România ieri seară marile orașe, însă la Botoșani doar cinci oameni și-au arătat nemulțumirea față de restricțiile Covid impuse de autoritățile centrale de la București.

În capitală, dar și în alte orașe din țară, sute de persoane au ieșit din casă indignate de regulile impuse de autorități. În timp ce în București manifestanții au mărșăluit spre Guvern, în Arad oamenii s-au îndreptat spre Primărie și au fost și câteva momente tensionate.

Peste tot, cei prezenți nu au respectat normele sanitare, nu au păstrat distanța fizică și nici vorbă de mască de protecție.

Sute de persoane, revoltate de noile măsuri intrate în vigoare în Capitală, s-au adunat duminică seară în Piața Universității. De acolo, manifestanții au pornit în marș către Piața Victoriei și și-au strigat nemulțumirile în fața Guvernului.

La Botoșani, un municipiu cu 110 mii de locuitori, cei cinci protestatari s-au adunat în jurul orei 1.00 în fața Prefecturii județului, simbolul autorității centrale și a Guvernului la Botoșani. Protestul a fost  spontan, la fel ca în marile orașe ale tarii.

Protestele vor continua luni, începând cu orele 17, tot în fața Prefecturii județului, iar cei prezenți speră ca numărul protestatarilor să devină ceva mai mare.

 

Spune-ne opinia ta