Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultură din municipiul Botoșani.

Marcel Vizitiu, reprezentant al sindicatului de la nivelul Teatrului M. Eminescu, a precizat că s-a ajuns ca șefii să aibă salarii mai mici decât subordonații, dar să existe diferențe salariale și între angajați care ocupă aceeași poziție, dar care au nivele de studii diferite, și cărora nu li se aplică prevederile OUG 2/2017.

"Sunt multe neajunsuri create de OUG 2 și de Legea 153 pivind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Această ordonanță și această lege creează niște discrepanțe salariale majore, având în vedere anumite funcții din instituție.  Șefii de compartimente au salarii mai mici decât subordonații. Un inginer electronist are un salariu mai mic decțt un necalificat și lista poate continua", a precizat Marcel Vizitiu.

Totodată, acesta a atras atenția că unii angajați din instituție, cum ar fi casier, paznic, șofer, nu au beneficiat de majorarea de 50%. 

 

 

Spune-ne opinia ta