Protest cu sirene şi imn la sediul Ambulanţei Botoşani! FOTO, VIDEO

Câteva zeci de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, printre care şi conducerea acestuia, au declanşat joi un protest pentru a atrage atenţia Ministerului Muncii, al Sănătăţii, dar şi întregului Guvern faţă de riscul scăderii salariilor în sistem şi faţă de lipsa de dotări.

Protest cu sirene şi imn la sediul Ambulanţei Botoşani! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În curtea Serviciului s-au adunat câteva zeci de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă, fie că a fost vorba de asistenţi medicali şi ambulanţieri, fie că a fost vorba de personal administrativ.

Liderul Sindicatului Ambulanţa Botoşani, Cristian Calimandriuc, a dat citire mesajului Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, prin care se aduce la cunoştinţă programul protestelor paşnice.

"Atragem atenţia asupra pierderilor salariale ale personalului din sistemul sanitar, respectiv ale serviciilor de ambulanţă începând cu 1 ianuarie 2018 în urma aplicării regulamentului de sporuri, conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în conformitate cu Legea 153/ 2017. Situaţia duce la scăderea veniturilor lunare începând cu 1 ianuarie 2018. Pierderea tichetelor de masă începând de la 1 ianuarie 2018 până la 1 decembrie 2018, adică 11 luni, pierderea totală sau reducerea considerabilă a procentului de sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase prin faptul că potrivit legii, în suma sporurilor se introduce sporul de gardă, sporul de sâmbătă şi duminică, sporul de sărbători legale, alte sporuri şi indemnizaţii, fapt ce duce la scăderea salariilor lunare, deşi salariile vor creşte conform grilelor din lege. Scăderea de bază a salariului managerului general începând cu 1 ianuarie 2018 comparativ cu salariul de bază al unui medic primar din subordine, discriminarea personalului sanitar auxiliar şi alt personal angajat în unităţi sanitare, faţă de personalul sanitar- medici şi asistente, în baza prevederilor 153/2017", a susţinut Cristian Calimandriuc.

În cadrul protestului, s-a dispus declanşarea sirenelor ambulanţelor aflate în curtea Serviciului, precum şi intonarea Imnului Ambulanţei. În timp ce cadrele medicale protestau, apelurile la 112 continuau să apară, iar echipajele de ambulanţă plecau la cazuri.

"Despre dotări se vorbeşte de ani de zile, problema cea mai mare a fost orgoliul celor care au fost până acum la conducerea Guvernelor, dar sperăm că până la urmă vor ajunge la un numitor comun. Avem ambulanţe de 3- 4 ani care au şi 500.000 de kilometri. La noi, cea mai nouă ambulanţă ese de trei ani şi are deja peste 400.000 de kilometri. Cât despre programul de astăzi, acesta nu este afectat de protest. Toate ambulanţele lucrează la tiraj normal, nu se pune problema vreodată să îndrăznim să afectăm actul medical prin protestele noastre. Pacienţii pot fi liniştiți, Ambulanţa lucrează 24 de ore din 24", a susţinut Tiberiu Roman, asistent în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
449

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...