Reorganizare de servicii de protecţie a copilului la Truşeşti

Un centru de plasament din judeţul Botoşani se va închide pentru a face loc unor căsuţe sau apartamente în care să fie cazaţi copiii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Reorganizare de servicii de protecţie a copilului la Truşeşti

 Doina Nacu-Manole, directorul DGASPC  

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului a demarat procedurile pentru accesarea unui program cu fonduri europene în urma căruia să transforme Centrul de Plasamentul "Sf. Stelian" din Truşeşti într-un complex de case de tip familial.

În acest sens, Primăria comunei Truşeşti a identificat două terenuri pe care le deţine şi care, cu votul consilierilor judeţeni, a trecut din domeniul public al comunei Truşeşti în domeniul public al judeţului Botoşani. Este vorba de un teren de 2.800 de metri pătraţi, pe care se află o clădire cu suprafaţă construită de 252 de metri pătraţi şi o bibliotecă de 117 metru pătraţi, care să fie transformată în casă de tip familial, la care se adaugă încă un teren de 2.000 de metri pătraţi pe care să se construiască cea de-a doua casă de tip familial.

Directorul DGASPC, Doina Nacu- Manole, a anunţat că pe timpul derulării lucrărilor de amenajare a caselor de tip familial, copiii şi personalul vor rămâne în clădirile pe care le ocupă şi acum, activitatea nefiind afectată în niciun fel.

 

Spune-ne opinia ta