Angajatii DGASPC Botosani, "arsi" la salarii de Legea 330!

Angajatii DGASPC Botosani, "arsi" la salarii de Legea 330!

 DOINA NACU  

Sefii DGASPC Botosani, cei mai afectati de aplicarea noilor prevederi ale legii salariale, acestia primind o leafa mai mica cu 13 milioane de lei vechi! Scaderea semnificativa a salariilor decurge din eliminarea unor sporuri prevazute in contractul colectiv de munca din anul 2008, sporuri care astazi nu se mai regasesc in grila de aplicare a legii.

"De azi au fost inaintate dispozitiile de reincadrare cu noile salarii, conform Legii 330. Salariatii au posibilitatea ca in termen de 5 zile de la data primirii dispozitiilor sa conteste reincadrarea", a precizat Doina Nacu, director economic in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

Conform celor precizate de directorul economic, salariile inregistreaza scaderi intre 5 si 13 milioane de lei vechi, in functie de postul detinut.

"Mai sunt salariati nemultumiti, si eu sunt nemultumita, dar nu inseamna ca trebuie sa lasam sporurile asa cum sunt doar ca sa nu ne scada salariile. Asta e, am avut niste sporuri stabilite la contractul colectiv de munca din 2008, au disparut sporurile de dispozitiv, de stabilitate si de confidentialitate", a precizat Nacu.

Odata cu eliminarea sporurilor amintite, salariile de la DGASPC Botosani ajung, in fapt, la nivelul celor din 2008. Cei mai afectati sunt cei trei directori ai DGASPC Botosani care inregistreaza scaderi ale salariilor cu cate 13 milioane de lei vechi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vulcanii noroioși din Botoșani, între legendă și adevăr. Localnicii cred că este un loc bântuit

Vineri, 2 Iunie 2023
132

La 25 de kilometri de municipiul Botoșani, în comuna Copălău, cunoscută drept ”patria usturoiului”, se află un loc cu totul special. Este vorba despre pădurea Buduhal și ...

Deca: Nu a fost modificat calendarul examenelor naţionale

Vineri, 2 Iunie 2023
75

Examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile de clasă, în caz cont...

Boloş: Încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde, de la 15 iunie

Vineri, 2 Iunie 2023
76

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, astfel că se vor transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de be...