Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, de la Instituția Prefectului, fiind vorba de vechimea autospecialelor cu care sunt nevoiți să intervină la cazurile la care sunt solicitați.

Tiberiu Roman, reprezentan al sindicatului de la Ambulanță, a precizat că cea mai nouă ambulanță de la Botoșani are deja 400.000 de kilometri la bord, iar promisiunile că se va înnoi parcul auto nu sunt puse și în aplicare. 

"S-au promis ambulanțe. Cea mai nouă ambulanță cu care mergem a fost achiziționată acum trei ani și are 400.000 de kilometri. Așteptăm, în continuare, ambulanțe. Bănuiesc că nu o să se realizeze și se va merge pe principiul că s-a înființat SMURD-ul, ne ajută SMURD-ul, ambulanța să dispară. Nu, ambulanța încă rămâne de interes național. Nu vrem să amenințăm că o să scadă calitatea actului medical, că o să întârziem la solicitări, că nu sunt bani de reparații, de combustibil, de plățile angajaților", a menționat Tiberiu Roman.

Deputatul PSD Tamara Ciofu susține că problema parcului auto este una cunoscută, la cel mai înalt nivel.

"Ne luptăm cu un parc vechi de ambulanțe de ani și ani de zile. Avem elicopterul care vine cu o viteză formidabilă, avem SMURD-ul care vine cu o viteză formidabilă, dar pe de altă parte, ca doctor, eu când am o problemă aici în cartier, cine mi-o rezolvă? Este nevoie de ambulanțp, dar așa cum am făcut-o și în anii trecuți, ar trebui să îl invităm pe domnul Arafat să mai vină pe aici și să discutăm aceste teme", a spus Ciofu.

 

 

Spune-ne opinia ta