Botoşani: Munca la negru lasă "angajaţii" fără niciun drept în faţa angajatorului

Îi vedem agăţaţi de pe schele, lucrând la reabilitarea termică a faţadelor de blocuri şi punându-şi viaţa în pericol, acceptând să lucreze fără un minim echipament de protecţie. Dar printre aceşti muncitori se regăsesc şi unii care acceptă să lucreze "la negru", chiar dacă asta le vulnerabilizează poziţia în faţa patronului.

Botoşani: Munca la negru lasă "angajaţii" fără niciun drept în faţa angajatorului

Controalele efectuate de inspectorii de muncă în luna mai au evidenţiat că 57 de persoane au acceptat să lucreze fără forme legale- implicit lipsiţi de beneficiile unui contract de muncă-, mulţumindu-se doar cu banii pe care îi primesc pentru activităţi sezoniere.

"Cele mai multe persoane depistate muncind la negru provin din construcţii, dar mai avem şi din comerţ şi prestări servicii. Angajatorii, deşi nu e termenul cel mai corect, au fost sancţionaţi cu 70.000 de lei", spun reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Cazurile de muncă la negru au fost depistate de inspectorii de muncă în timpul controalelor efectuate la 115 angajatori din judeţ.

"Au fost sanctionaţi 19 angajatori, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, nouă dintre acestea fiind amenzi, în valoare totală de 109.500 lei. În afară de munca fără forme legale a fost sancţionată şi nepăstrarea evidenţei timpului de muncă precum şi nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor", adaugă reprezentanţii ITM.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alarmă în Italia: Prea mulți români aleg să se sinucidă. Ieri, o femeie s-a aruncat într-o prăpastie!

astăzi, 09:34
68

"Ce se întâmplă cu noi, oameni buni? Nu trece o zi fără ca un român să se sinucidă în Italia!", scria zilele trecute o româncă, după ce un tân...

Amendă de 4.785 de lei pentru un vitezoman care circula cu peste 100 km/h pe drumurile din comună!

astăzi, 09:21
256

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi aflaţi, duminică, în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei George Enescu, au efectuat semnal regulamentar de oprire&nb...

Piața botoșăneană are nevoie de ingineri... prost plătiți! VEZI locurile de muncă vacante!

astăzi, 09:13
117

Inginer tricotaje, inginer construcții civile, inginer instalații pentru construcții, inginer căi ferate, drumuri și poduri, inginer mecanic, inginer industria alimentară, inginer automatis...