Botoşani: Munca la negru lasă "angajaţii" fără niciun drept în faţa angajatorului

Îi vedem agăţaţi de pe schele, lucrând la reabilitarea termică a faţadelor de blocuri şi punându-şi viaţa în pericol, acceptând să lucreze fără un minim echipament de protecţie. Dar printre aceşti muncitori se regăsesc şi unii care acceptă să lucreze "la negru", chiar dacă asta le vulnerabilizează poziţia în faţa patronului.

Botoşani: Munca la negru lasă "angajaţii" fără niciun drept în faţa angajatorului

Controalele efectuate de inspectorii de muncă în luna mai au evidenţiat că 57 de persoane au acceptat să lucreze fără forme legale- implicit lipsiţi de beneficiile unui contract de muncă-, mulţumindu-se doar cu banii pe care îi primesc pentru activităţi sezoniere.

"Cele mai multe persoane depistate muncind la negru provin din construcţii, dar mai avem şi din comerţ şi prestări servicii. Angajatorii, deşi nu e termenul cel mai corect, au fost sancţionaţi cu 70.000 de lei", spun reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Cazurile de muncă la negru au fost depistate de inspectorii de muncă în timpul controalelor efectuate la 115 angajatori din judeţ.

"Au fost sanctionaţi 19 angajatori, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, nouă dintre acestea fiind amenzi, în valoare totală de 109.500 lei. În afară de munca fără forme legale a fost sancţionată şi nepăstrarea evidenţei timpului de muncă precum şi nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor", adaugă reprezentanţii ITM.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
559

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
254

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
112

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...