Testarea HIV/SIDA ar putea deveni OBLIGATORIE pentru toți pacienții, la internarea în spital

Testarea HIV/SIDA ar putea deveni OBLIGATORIE pentru toți pacienții, la internarea în spital

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase, Adrian Streinu Cercel, a declarat că medicii doresc ca testarea pentru HIV/SIDA să se facă pentru toți pacienții, la internarea în spital.

„Noi, din punct de vedere al specialistului, solicităm ca în Programul național de luptă HIV/SIDA să fie inclusă posibilitatea scoaterii consilierii pre și post-testare și testarea să se facă fără niciun fel de opreliști, la nivelul oricărui spital din România, iar pe de altă parte milităm pentru introducerea profilaxiei pre-expunere”, a spus Streinu Cercel, la finalul unei dezbateri prilejuite de Ziua Mondială a SIDA.

Potrivit specialiștilor prezenți la dezbatere, o testare pentru HIV/SIDA costă la ora actuală în jur de 2 lei și ar putea fi suportată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, relatează Agerpres.

„La nivelul CNAS, în contractul care va urma să vină, să fie introduse în baremul minim de investigații. Deocamdată negociază Ministerul Sănătății. (…) Ideea noastră este pentru orice spital din România, indiferent cât de mare sau cât de mic, (…) indiferent dacă pacientul trădează sau nu o infecție”, a arătat Streinu Cercel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
51

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
105

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
55

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...