Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Sute de adolescenţi botoşăneni, pacienţi ai medicilor psihiatri

Problemele de natură psihică sunt întâlnite la persoane cu vârste din ce în ce mai fragede, sute de copii din judeţul Botoşani ajungând anul acesta la Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii unităţii spitaliceşti, în cursul anului 2017 au fost internaţi în cadrul acestui compartiment 545 de copii, din care 316 băieţi. Majoritatea sunt adolescenţi, dar sunt şi copii cu vârste sub 14 ani care au avut nevoie de ajutor de specialitate.

“Patologia pentru care s-au prezentat la spital au fost tulburări emoţionale ale copilăriei, 151 de cazuri, perturbări ale activităţii şi atenţiei, 104 cazuri şi tulburări de conduită socială, 56 de cazuri”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

Numărul cazurilor înregistrate anul acesta este într-o uşoară creştere faţă de anul precedent, după cum susţin cei de la Spitalul Judeţean. 

Studiile indica faptul ca trei din patru copii cu tulburari de sanatate mintală, inclusiv tulburările de atenție, de alimentație și tulburarea bipolară, nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Părinții care observă oricare dintre aceste semne la copilul lor ar trebui să îl ducă la un medic pediatru sau la un specialist pentru o evaluare psihiatrică.

Identificarea timpurie a unei tulburări psihice va permite copiilor să primeasca tratamentul mai repede, ceea ce va spori eficiența acestuia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
74

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
104

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
102

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...