Pintea, dupa ce a spus ca romanii sunt un popor de infractori: Nu cred ca e o afirmatie grava

Pintea, dupa ce a spus ca romanii sunt un popor de infractori: Nu cred ca e o afirmatie grava

Ministrul Sanatatii Sorina Pintea sustine ca afirmatia sa conform careia ea vede romanii ca un popor de infractori, nu este atat de grava, avand in vedere contextul. De altfel, Pintea nu considera ca ar trebui sa isi dea demisia pentru aceasta afirmatie si sustine si ca adaugat si cuvantul "parca", desi inregistrarile video o contrazic.

Jurnalistul i-a atras atentia ca exact acest lucru a facut generalizand, insa Pintea a insistat: "Am spus 'parca' am fi".

Cand i s-a spus ca si daca am adauga "parca" tot ar fi o generalizare, ministrul din Guvernul PSD-ALDE s-a scuzat din nou pe fondul "dezamagirii" suferite: "Exista generalizarea si va spuneam ca am fost intr-un moment de dezamagire fata de unele reactii. Cuvantul 'parca' cred ca atenueaza. Am spus parca, in contextul acela, al propunerii de majorare a amenzilor. Daca nu doresc sa gresesc, nu ma uit la majorari".

In realitate, insa, Pintea nu a pronuntat cuvantul "parca" in intreaga fraza. Iata integral declaratia de la dezbaterea "De ce dam spaga" organizata de jurnalistii de la Inclusiv:

"Am publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii modificarea amenzilor pentru masuri ingienico-sanitare, pentru depasirea timpilor de stationare in UPU. Va spun foarte sincer, m-a amuzat reactia unora de dupa si ma gandeam, sper sa nu ma citeze nimeni, eu cred ca suntem un popor de infractori. In momentul in care se maresc amenzile, protestam. Pai daca eu n-am de gand sa incalc legea, de ce sa fiu suparat ca (sic!) cresc amenzile?".

Jurnalistul Europa Libera a intrebat-o pe Pintea daca are de gand sa-si dea demisia pentru declaratia ofensatoare, avand in vedere ca in alte tari demnitarii au parasit functia pentru lucruri mai putirn grave.

"Imi cer scuze, eu nu cred ca este o afirmatie grava daca luam in considerare tot contextul. V-as ruga sa il luati in considerare. Eu cred ca este mult mai grav sa ascundem infectii, care pot provoca decese. Eu cred ca un deces este mult mai grav decat o afirmatie", a replicat ministrul.

Intervievatorul i-a atras atentia ca si-a asumat rezolvarea problemelor odata cu preluarea functiei si ca atacurile nu justifica declaratia facuta.

"Exact, am luat aceste masuri coercitive pentru nerespectarea procedurilor si protocoalelor. Ministrul nu poate sa stea in fiecare spital daca s-a curatat, daca s-a facut folosit suficient dezinfectant. Asta era ideea. Eu cred ca decesul unui om nu merita 2.000 de lei. Trebuie pedepsit cu mult mai mult", a continuat Pintea, fara a raspunde la intrebare.

"Sunt doua probleme separate: rezolvarea problemelor din sistem, care reprezinta o treaba pe care dumneavoastra trebuie sa o rezolvati, si o afirmatie pe care dumneavoastra o faceti, in care implicati poporul roman", i-a replicat jurnalistul Europa Libera.

Pintea a raspuns invocand din nou absentul "parca": "V-as ruga sa prezentati tot contextul. 'Parca' suntem, avand in vedere faptul ca ne suparam cand sunt majorate amenzile".

Cand i s-a atras atentia ca nu masura este criticata aici, ci afirmatia sa, Pintea a incercat o noua eschiva: "Nu este o afirmatie, este o exprimare: parca am fi. Pentru ca ne suparam daca se majoreaza amenzile. V-as ruga sa nu interpretati".

Ea a fost intrebata si daca premierul Viorica Dancila a convocat-o la vreo discutie dupa afirmatia facuta si a spus ca se vor intalni pentru sedinta saptamanala de guvern.

 

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
142

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
228

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
101

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...