Boala care nu se vede la analize, dar care provoacă durere și un mare disconfort

Boala care nu se vede la analize, dar care provoacă durere și un mare disconfort

Boala care nu se vede la analize provoacă dureri, crampe,  constipație si diaree. Sunt simptome care pot anunța sindromul de colon sau intestin iritabil, o boală a sistemului digestiv.

Deși nu cauzează boli grave, această afecțiune generează durere și  un disconfort pronunțat. Cunoscută sub mai multe denumiri, inclusiv colită sau colon spastic, nu există  însă nicio legătură cunoscută între această afecțiune și bolile inflamatorii intestinale, precum boala Crohn sau  colita ulceroasă.

Pentru o funcționare corectă a tractului gastro-intestinal și pentru diminuarea simptomelor de intestin iritabil, dieta corectă este foarte importantă.

Astfel, obiceiurile alimentare pot ameliora simptomele bolii. Mesele trebuie luate la ore regulate, de asemenea trebuie consumate cât mai multe lichide, în planul alimentar trebuie adăugate fibre dietetice și, nu în ultimul rând, trebuie evitate alcoolul, ciocolata, lactatele, zahărul, dar și alimentele bogate în sulf (fasole, varză, conopidă, broccoli).

Pentru a ajuta deci la reglarea funcției intestinului, nu săriți peste mese și încercați să le luați la aproximativ aceeasi oră în fiecare zi.

Pâinea din cereale integrale, fructele și legumele sunt surse bune de fibre, iar apa este cea mai bună, știut fiind faptul că alcoolul și băuturile care conțin cofeină stimulează intestinele și pot inrăutății diareea, iar băuturile carbogazoase pot produce gaze. Porțiile nu trebuie supradimensionate, ele ar atrebui să fie mai degrabă reduse cantitativ.

Știut fiind faptul că și depresia, și stresul pot genera simptome intestinale sunt recomandate exercițiile fizice regulate, cel mai bine fiind, de altfel, ca orice antrenament să aibă girul medicului dumneavoastră.

Gestionarea corectă a stresului este, de altfel, o parte de care trebuie să ținem cont atunci când avem sindrom de intestin iritabil, activitatea de relaxare fiind obligatorie pentru bolnavii care suferă de această afecțiune. 

Doctorul zilei

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
296

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
511

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...