Cancerul face ravagii printre botoșăneni!

Cancerul face ravagii printre botoșăneni!

Numai în acest an, aproape 800 de botoșăneni au avut de înfruntat un diagnostic crunt: cancer. Medicii de la Spitalul Județean Mavromati atrag atenția că numărul crește alarmant de la un an la altul, la acest lucru contribuind în special alimentația defectuoasă, stresul, sărăcia.

Cele mai frecvente patologii din această sferă sunt cancerul de sân, cancerul bronho-pulmonar și cancerul digestiv. Din nefericire, sunt tot mai dese cazurile în care pacienții nu mai pot fi salvați, aceștia ajungând la medic atunci când boala atinge stadiul terminal. 

Cancerul de sân și de col uterin este tot mai prezent în fișele pacientelor din județul Botoșani, afectate fiind în special persoane cu vârste între 30 și 39 de ani. Dacă în anul 2012 erau în evidenţe 850 de femei cu cancer de col uterin, anul acesta sunt înregistrate 1089 de cazuri. De asemenea, în 2012, 829 de femei sufereau de cancer mamar, față de 1.058 de paciente aflate în evidențe în acest an.

Tot cancerul este și principala cauză de deces a botoșănenilor, alături de accidentul vascular cerebral. Numai în primele șapte luni ale acestui an, în saloanele Spitalului Mavromati și-au găsit sfârșitul 569 botoșăneni (dintr-un total de 30.354 internați în aceeași perioadă), cele mai multe decese fiind înregistrate în secțiile de Oncologie și Neurologie. 

 

 

Spune-ne opinia ta