Altfel despre... sânge: Ce spune grupa de sânge despre tine!

In cultura japoneza, se considera ca intre grupa sangvina si comportament exista o relatie foarte stransa, aceasta dezvaluind temperamentul persoanelor si chiar compatibilitatile intre ele.

Altfel despre... sânge: Ce spune grupa de sânge despre tine!

Sistemul modern de clasificare a grupelor sangvine a fost pus la punct in anul 1901. Dupa cum se stie, cele patru grupe sunt 0, A, B si AB si pot fi aflate printr-un simplu test de laborator.

Sa-ti cunosti grupa sangvina este esential pentru a putea dona si primi sange, la nevoie. Dar mai e ceva: grupa de sange te poate ajuta sa te cunosti mai bine si chiar sa stii cu cine te potrivesti cel mai bine.

In cultura japoneza, se considera ca intre grupa sangvina si comportament exista o relatie foarte stransa, aceasta dezvaluind temperamentul persoanelor si chiar compatibilitatile intre ele. Mai mult, grupa de sange este pentru unii un factor decisiv cand vine vorba despre alegerea dietei sau a locului de munca.

4 grupe, 4 tipologii

Studiile facute in timp au dus la concluzia ca persoanele cu aceeasi grupa de sange prezinta particularitati care le diferentiaza. Totusi, personalitatea noastra, modul in care ne maninestam, atat profesional, cat si sentimental, ar putea fi determinate macar partial de grupa sangvina, scrie Yahoo Romania.


Grupa 0

TRASATURI: Dintre toate grupele sangvine, posesorii grupei 0 sunt cei mai sociabili. Mereu in centrul atentiei, se adapteaza cu usurinta in orice context. Sunt extrovertiti, prezenta lor fiind mereu apreciata de cei din jur.

DRAGOSTE: Sunt persoane pasionale, seducatoare prin definitie.

COMPATIBILITATE: Grupa 0 se potriveste cel mai bine cu grupa 0. Dar este grupa donatorilor universali, deci poate forma o pereche reusita si cu unul dintre posesorii celorlalte grupe.

PROFESIE: Ambitiosi, isi doresc sa se afirme si, de obicei, si reusesc. Sunt motivati, au spirit de initiativa si toate calitatile necesare unui lider.

DIETA: Grupa 0 este considerata prima grupa sangvina in ordinea evolutiei. De aceea, persoanele cu aceasta grupa se incadreaza in tipul "carnivor" si li se recomanda o dieta bogata in grasimi si proteine.

PUNCTE FORTE: sociabili, agreabili, intuitivi si motivati.

PUNCTE SLABE: impulsivi, nediplomati, superficiali si invidiosi.


 Grupa A

TRASATURI: Armonia interioara si exterioara a acestor persoane vine din capacitatea lor de a comunica, de a se transpune si de a empatiza cu ceilalti. Sunt foarte sensibili si pot fi raniti usor, chiar si de un detaliu. Cand se intampla asta, prefera sa se retraga intr-un spatiu al lor, unde sa nu-i deranjeze nimeni.

DRAGOSTE: Sunt persoanele capabile de cel mai profund atasament, loiale si sentimentale.

COMPATIBILITATE: Grupa A este compatibila cu grupele A si 0. Grupa A + grupa B este o combinatie de evitat!

PROFESIE: Atenti la detalii si perfectionisti, prefera proiectele individuale. Persoanele cu grupa sangvina A sunt cele mai creative.

DIETA: Grupa A, a doua in ordinea evolutiei, reprezinta tipul "vegetarian". Se recomanda asadar ca dieta sa fie una bogata in carbohidrati si in fibre, preponderent vegetariana.

PUNCTE FORTE: calmi, corecti, creativi, cooperanti si sensibili.

PUNCTE SLABE: introvertiti, emotivi, retrasi si nerezistenti la stres.


 Grupa B

TRASATURI: Cei din aceasta grupa sangvina sunt persoane echilibrate. Personalitati puternice, practice, optimiste si perseverente, reusesc sa-si faca usor prieteni si sa isi duca la indeplinire obiectivele propuse.

DRAGOSTE: Sunt persoane fidele, care nu se implica decat in relatii de lunga durata, cu parteneri de viitor. Femeile, mai ales, sunt firi devotate.

COMPATIBILITATE: Grupa B este compatibila cu grupele B si 0.

PROFESIE: Din punct de vedere profesional, posesorii grupei B sunt angajatii-model, care se acomodeaza cu usurinta oricarui post, acceptand fara dificultate regulile impuse si ierarhiile.

DIETA: Grupa sangvina B este tipul "nomad" - porneste de la culturile care aveau la baza pastoritul si consumau preponderent produse lactate.

PUNCTE FORTE: veseli, optimisti, meticulosi, obiectivi si rationali.

PUNCTE SLABE: distanti, egoisti, aroganti, incapatanati.

 
Grupa AB

TRASATURI: Persoanele cu grupa sangvina AB au personalitatile cele mai complexe, intrucat preiau trasaturi atat de la grupa A, cat si de la grupa B. Sunt persoane incantatoare si populare in grupurile din care fac parte.

DRAGOSTE: Este greu sa tii pasul cu cineva care are grupa AB, deoarece sunt persoane care nu trec usor peste dezamagirile sentimentale.

COMPATIBILITATE: Este grupa receptorilor universali, deci e compatibila cu toate celelalte grupe de sange - AB, A, B si 0.

PROFESIE: Interesati de multe domenii si tentati sa le incerce pe toate, le este greu sa-si aleaga profesia care ii intereseaza cu adevarat. Se remarca prin idei originale.

DIETA: Reprezentand o combinatie intre tipurile A si B, grupa sangvina AB poate tolera categoriile de alimente specifice ambelor grupe. Acest tip a fost denumit "enigmaticul".

PUNCTE FORTE: rationali, siguri pe ei, inteligenti si demni de incredere.

PUNCTE SLABE: indecisi, critici, schimbatori, instabili si imprevizibili

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Horia Brenciu se întoarce la Vocea României. Ce antrenor pleacă

astăzi, 13:43
104

El o va inlocui pe Andra, care a fost jurat in sezonul 8 al show-ului, difuzat in 2018."Dragii mei, m-am intors la VOCEA ROMANIEI! Am parte de un nou inceput, unul plin de emotii pentru mine....

Şcoală de vară la Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani

astăzi, 13:17
148

În sala de festivităţi a aşezământului social-filantropic al Parohiei "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Botoşani a avut loc joi, 20 iunie 2019, &ici...

Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

astăzi, 12:48
239

Înaintea duelului dintre România și Franța de la CE Under 21, cotidianul L'Equipe i-a dedicat un material lui Ianis Hagi, cu titlul "Hagi, moștenitorul Carpaților". Jurna...