A fost desemnat câștigătorul pentru construcția noului spital din municipiul Botoșani

Județul Botoșani va avea un spital de boli cronice și îngrijiri paleative, ce va fi construit de la zero. Fondurile pentru realizarea investiției vor fi date de Compania Națională de Investiții.

A fost desemnat câștigătorul pentru construcția noului spital din municipiul Botoșani

Compania Națională de Investiții a desemnat câștigătorul la licitația organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru noul spital de boli cronice și îngrijiri paleative ce urmează a fi construit în municipiul Botoșani.

Câștigătoare a fost desemnată asocierea dintre firmele Victor Construct și Aduro Impex SRL, contractul fiind deja semnat.

"Trebuie emis un nou certificat de urbanism, pentru că cel care a fost emis la începutul anului 2015 este expirat iar comunicarea de la Compania Națională de Investiții a fost să emitem un nou certificat de urbanism și în baza acestuia să se treacă la partea de documentație tehnică", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a spus că nu poate fi estimată o dată la care ar putea începe lucrările.

"Nu aș putea să precizez cât durează, dar din experiența documentațiilor de acet gen se poate întinde și până la un an", a mai spus Flutur.

Fondurile pentru construcția noului spital vor fi asigurate de Compania Națională de Investiții. Valoarea estimată a investiției se ridică la 14,7 milioane lei.

Noul spital va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese şi şapte-opt saloane. Fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii. Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi. 

Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va purta numele academicianului Leon Dănăilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Intabulări pe tronsoanele de drum județean care vor forma drumul strategic. "Sunt șanse de 100% să obținem finanțarea"

Luni, 16 Octombrie 2017
2445

Potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, până la data de 31 octombrie trebuie finalizată intabularea tronsoanelor de drum județean care vor face parte...

Contractul colectiv de muncă de la Urban Serv, prelungit. Ce spune conducerea despre salarii!

Luni, 16 Octombrie 2017
353

Actualul contract colectiv de muncă de la nivelul societății Urban Serv a fost prelungit printr-un acord, și asta întrucât nu s-a putut încheia un nou contract.Directorul soc...

Peste 2.000 de elevi botoșăneni au cerut "Bani de liceu"

Duminică, 15 Octombrie 2017
746

Elevii botoșăneni vor putea beneficia și în acest an școlar de un sprijin financiar în cadrul Programului "Bani de liceu".Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școl...