A fost desemnat câștigătorul pentru construcția noului spital din municipiul Botoșani

Județul Botoșani va avea un spital de boli cronice și îngrijiri paleative, ce va fi construit de la zero. Fondurile pentru realizarea investiției vor fi date de Compania Națională de Investiții.

A fost desemnat câștigătorul pentru construcția noului spital din municipiul Botoșani

Compania Națională de Investiții a desemnat câștigătorul la licitația organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru noul spital de boli cronice și îngrijiri paleative ce urmează a fi construit în municipiul Botoșani.

Câștigătoare a fost desemnată asocierea dintre firmele Victor Construct și Aduro Impex SRL, contractul fiind deja semnat.

"Trebuie emis un nou certificat de urbanism, pentru că cel care a fost emis la începutul anului 2015 este expirat iar comunicarea de la Compania Națională de Investiții a fost să emitem un nou certificat de urbanism și în baza acestuia să se treacă la partea de documentație tehnică", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a spus că nu poate fi estimată o dată la care ar putea începe lucrările.

"Nu aș putea să precizez cât durează, dar din experiența documentațiilor de acet gen se poate întinde și până la un an", a mai spus Flutur.

Fondurile pentru construcția noului spital vor fi asigurate de Compania Națională de Investiții. Valoarea estimată a investiției se ridică la 14,7 milioane lei.

Noul spital va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese şi şapte-opt saloane. Fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii. Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi. 

Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va purta numele academicianului Leon Dănăilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1450

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
735

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
501

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...