În proiectarea inițială nu au fost incluse toate circuitele necesare desfășurării activității unei astfel de unități spitalicești, motiv pentru care o parte dintre instituțiile care trebuie să dea aviz pentru construcția spitalului nu au făcut acest lucru.
Este vorba de un aviz care trebuie eliberat de Direcția de Sănătate Publică.
"Este o problemă destul de delicată. Noul spital de la Botoșani în momentul de față stă pe loc din cauza unui aviz care ar trebui să vină de la DSP. Ne-am blocat pentru că am pornit această lucrrae fără a ști cu ce număr de paturi și ni s-a dat un aviz de principiu iar acum nu putem face pași înainte că nu există acest aviz de funcționare. Proiectul nu a prevăzut modul în care se transportă hrana bolnavilor la noul spital de la blocul alimentar de la Spitalul de Recuperare. Nu se mai poate interveni la proiect acum, este vorba de un tunel, trebuie să spargem zidul clădirii la blocul alimentar de la Spitalul de Recuperare, trebuie iarăși expertiză, pentru a putea duce hrana. Este o chestie punctuală. Asta ne întârzie și îi ține pe loc pe cei de la CNI", a declarat primarul Cătălin Flutur.
Fondurile pentru construcția spitalului vor fi asigurate de Compania Națională de Investiții.
Câștigătoare la licitație a fost desemnată asocierea dintre firmele Victor Construct și Aduro Impex SRL, contractul fiind deja semnat. Valoarea estimată a investiției se ridică la 14,7 milioane lei.
Noul spital va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese şi şapte-opt saloane. Fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii. Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi.
Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va purta numele academicianului Leon Dănăilă.