Demersuri pentru ÎNCETAREA mandatelor celor doi viceprimari ai municipiului Botoșani!

Cei doi viceprimari ai municipiului Botoșani s-au aflat în incompatibilitate în perioada în care au făcut parte din Executivul Primăriei, dar și din Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea Urban Serv. Asta susține primarul Cătălin Flutur că reiese dintr-o adresă pe care Instituția Prefectului a înaintat-o Primăriei, prin care se solicită să se ia măsuri pentru aplicarea prevederilor legale.

Demersuri pentru ÎNCETAREA mandatelor celor doi viceprimari ai municipiului Botoșani!

 Cătălin Flutur  Foto: Știri.Botoșani.Ro

Cei doi viceprimari ai municipiului Botoșani ar putea rămâne fără mandate. Primarul Cătălin Flutur a anunțat că vor fi făcute demersuri pentru încetarea mandatelor lui Cosmin Andrei și Marian Murariu, pe motiv că aceștia ar fi fost incompatibili în perioada în care au făcut parte și din AGA de la societatea Urban Serv. 

Includerea celor doi viceprimari, Cosmin Andrei și Marian Murariu, în AGA de la societatea de salubritate a fost un subiect intens dezbătut în plenul Consiliului Local. Inițial, liberalii au aprobat un proiect de hotărâre prin care cei doi viceprimari au fost excluși din AGA, profitând că în ședința respectivă au avut majoritate, pentru ca ulterior Hotărârea să fie revocată, iar social-democrații să adopte un alt proiect, prin care viceprimarii au fost incluși în această structură de conducere de la Urban Serv.

În ședința extraordinară de Consiliu Local de marți, consilierii locali au adoptat un nou proiect de hotărâre prin care consilierii Vasile Chiru și Ioan Brânzei au fost numiți reprezentanți ai municipiului Botoșani, privind modul de exprimare a votului în AGA de la Urban Serv.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, până la numirea celor doi consilieri, viceprimarii au fost incompatibili pentru că au făcut parte și din AGA, motiv pentru care vor fi făcute demersuri pentru încetarea mandatelor acestora.

"Toate sunt legate de Hotărârile de Consiliu Local prin care s-au stabilit reprezentanții AGA și era o discuție dacă viceprimarii pot să facă parte din AGA. Noi am întrebat Prefectura, iar răspunsul spune în felul următor: Este textul de lege care reglementează incompatibilitatea între funcția de primar și viceprimar și funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în AGA ale societăților comerciale de interes local, iar "nerespectarea acestor prevederi atrage încetarea de drept a mandatului conform procedurii stipulate în cuprinsul art. 91, alin.4, din Legea 161/2003. Considerăm că se impune să întreprindeți demersurile necesare în vederea aplicării prevederilor legale sus menționate". Noi am întrebat Prefectura, iar obligația noastră este să întreprindem demersurile în vederea aplicării prevederilor legale. Spune că un viceprimar își pierde calitatea de viceprimar dacă face parte din AGA", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Juriștii Primăriei vor stabili care este calea de urmat în această speță. 

"Eu nu știu dacă e în domeniul penalului sau nu, dar este pe lângă lege. Noi trebuie să întreprindem aceste măsuri. În sensul acesta era și inițiativa domnului Oroșanu, care spunea câți facem parte din AGA, 21 sau 23, că legea spune că primarul și viceprimarii nu pot să facă parte din AGA. Au fost clar ilegali până la numirea celor doi reprezentanți", a mai spus primarul Cătălin Flutur. 

"Sunt obișnuit cu aceste plângeri penale. Din păcate, merg foarte des la Poliție pentru că dnul. Țurcanu mi-a făcut plângere atât mie, cât și familiei", a spus viceprimarul Cosmin Andrei, care a mai transmis că își rezervă dreptul să facă la rândul său plângere pentru inducerea în eroare a organelor de anchetă dacă se va dovedi că este nevinovat. 

 

Spune-ne opinia ta