Fost ministru botoșănean, la DNA!

Fostul ministru este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu într-un dosar legat de licenţe Microsoft.

Fost ministru botoșănean, la DNA!

Fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Capitală.

Potrivit Agerpres, Valerian Vreme nu a dorit să dea declaraţii la intrarea în DNA.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Vreme Valerian pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu într-un dosar legat de licenţe Microsoft.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei în vederea sesizării şefului statului pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Valerian Vreme, prejudiciul creat fiind de peste 11 milioane de euro.

'În perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent', arată DNA.

Prin acest demers, spun procurorii, ministerul a fost prejudiciat cu suma de 11.291.793,99 euro, iar pe de altă parte a fost produs un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.
 

Valerian Vreme s-a nascut in Dorohoi, pe 13 iulie 1963. A absolvit Scoala Generala din comuna Viisoara, judetul Botosani, si Liceul de informatica Iasi, unde a urmat si cursurile universitare, Facultatea de Electrotehnica, Sectia Automatizari si Calculatoare. Este specialist in mini si microcalculatoare, avand in CV cursuri de specializare in Franta, Oxford, in 2000 obtinand si Certificatul in Management - Open University of London. A absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Colegiul National de Afaceri Interne, precum si Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" - Colegiul National de Aparare.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...