Cătălin Flutur, despre rezultatul alegerilor parlamentare: "Pot să îmi reproșez foarte multe..."

Cătălin Flutur, despre rezultatul alegerilor parlamentare: "Pot să îmi reproșez foarte multe..."

Organizația județeană a PNL Botoșani se situează pe locul 18 pe țară, ca scor obținut la alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar liderul local, Cătălin Flutur, nu este deloc mulțumit de rezultat. PNL a obținut la Botoșani doar un mandat de deputat și unul de senator, cu un scor de 20,64%, respectiv 20,72%.

Flutur spune că social-democrații au câștigat alegerile datorită disciplinei votanților pe care îi au.

"Suntem într-o situație relativ constantă. Suntem peste media națională dar în niciun caz nu suntem mulțumiți de rezultate. Eu personal nu sunt mulțumit de rezultatele de la aceste alegeri și pot să îmi reproșez foarte multe, dar asta nu înseamnă că se mai poate întoarce ceva. Am văzut tot felul de analize față de ceea ce s-a întâmplat în vară. Nu întâmplător noi am mizat și am insistat foarte mult în campania noastră pe prezența la vot. Este dată de o disciplină electorală, iar PSD-ul a profitat din plin de această disciplină electorală a bazinului de votanți tradiționali. În seara votului, în urma exit-poll-urilor, două treimi dintre votanți au fost între 45 și 100 de ani, ceea ce nouă ne spunea că ceva nu este bine. PSD, față de alegerile din vară, nu a avut mult mai multe voturi, au fost aceiași, au fost disciplinați, vorbim de bazinul lor clar electoral", a spus Cătălin Flutur.

În perioada următoare, atât la nivel județean, cât și la nivel central, vor avea loc discuții pe marginea rezultatului alegerilor din data de 11 decembrie, iar liberalii se pregătesc de alegeri în partid.

"Au fost multe discuții legate de ce se va întâmpla în perioada următoare până la organizarea alegerilor în partid, stabilite de altfel prin statutul partidului de la fuziune, în 2014. Erau niște etape foarte clar stabilite prin dispoziții tranzitorii care spuneau că în anul 2017 vor fi alegeri la toate nivelurile, începând de jos și terminând cu o convenție națională care să stabilească conducerea unică a partidului. Foarte important pentru noi este ca acest lucru să îl facem în prima parte a anului 2017", a completat liderul PNL Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

astăzi, 13:36
135

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

astăzi, 12:56
214

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

astăzi, 12:31
562

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...