DNA face prima mişcare în dosarul "Afacerea Mall" şi cere judecarea primarului la o altă instanţă

Înainte de a dispune trimiterea în judecată pentru abuz în serviciu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie cer Curţii de Apel desemnarea unei alte instanţe care să judece "afacerea Mall", în care sunt cercetaţi deocamdată primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, şi alţi oficiali din primărie.

DNA face prima mişcare în dosarul "Afacerea Mall" şi cere judecarea primarului la o altă instanţă

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Surpriză la Curtea de Apel Suceava! Înainte de a dispune trimiterea în judecată a primarului Cătălin Flutur pentru "abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit" şi a administratorului municipiului, Adriana Zăiceanu, a secretarului Ioan Apostu, a juristului Mihaela Gontineac şi a şefului Serviciului Patrimoniu, Cezar Puiu, pentru complicitate la abuz în serviciu, procurorii DNA cer mutarea dosarului spre judecată la Tribunalul Suceava.

Mai exact, miercuri, pe rolul Curţii de Apel s-a înregistrat cererea DNA de desemnare a unei alte instanţe pentru judecarea cauzei. Este o procedură prevăzută de Codul de Procedură Penală, spun reprezentanţii DNA, prin care se poate face cerere de desemnare a unei alte instanţe să judece cauza, în cazul în care se întocmeşte rechizitoriul.

"S-a făcut o astfel de cerere, să se pronunţe Curtea de Apel în privinţa desemnării unei alte instanţe egale în grad, din circumscripţia Curţii de Apel, având în vedere calitatea părţilor, pentru a evita orice suspiciune de aparenţă de imparţialitate întrucât se porneşte de la ideea că orice persoană, indiferent de calitate ei, are la un moment dat raporturi cu municipalitatea. Dacă acest raport are loc cu Primăria, ar apărea, în opinia cetăţeanului, această aparenţă de imparţialitate. Nu ştim dacă cererea noastră va fi aprobată de judecători", spun reprezentanţii DNA.

Altfel spus, procurorii DNA sunt gata să-i trimită în judecată pe cei cercetaţi în dosar.

După ce DNA a făcut public faptul că s-a început urmărirea penală în dosarul "afacerea Mall", primarul Cătălin Flutur a declarat că se aştepta la acest lucru, fiind un lucru absolut normal şi firesc, parte din parcursul procedurii.

"Este o etapă peste care vom trece cu toţii şi bineînţeles, ceea ce aşteptăm cu toţii este să ajungem, dacă o să ajungem, la faza de instanţă, acolo să ne putem proba argumentele", spunea primarul Cătălin Flutur.

Pentru ce este cercetat- deocamdată-, primarul Cătălin Flutur şi oficialii Primăriei, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

ŞOC în administraţia botoşăneană! Cătălin Flutur urmărit penal pentru "afacerea Mall"

"Afacerea Mall" se extinde: Persoane-cheie din administrație, cercetate penal pentru "înlesnirea activității infracționale"!

 

Spune-ne opinia ta