"Afacerea Mall" se extinde: Persoane-cheie din administrație, cercetate penal pentru "înlesnirea activității infracționale"!

Inculpați în dosarul legat de "afacerea Mall" sunt persoane care la data respectivă ocupau funcții-cheie în administrația botoșăneană!

"Afacerea Mall" se extinde: Persoane-cheie din administrație, cercetate penal pentru "înlesnirea activității infracționale"!

Dosarul în care primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, este urmărit penal pentru abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, capătă dimensiuni mult mai largi decât se bănuia inițial.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava informează că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 14.03.2017, împotriva inculpaților:

- ZĂICEANU ADRIANA, la data săvârșirii faptelor director executiv al Primăriei Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de "complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit";

- PUIU CONSTANTIN-CEZAR, la data săvârșirii faptelor Șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de "complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit";

- GONTINIAC MIHAELA, la data săvârșirii faptelor jurist în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de ”complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”

- APOSTU IOAN, la data săvârșirii faptelor secretar al Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de "complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit".

Conform DNA, în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se arată că "în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

- în perioada 30.11.2006-19.12.2011, în calitățile mai sus menționate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiunilor de serviciu, inculpații au înlesnit activitatea infracțională a inculpatului Flutur Cătălin - Mugurel în ceea ce privește încheierea și derularea  contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional ”UVERTURA MALL” Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani.

Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Botoșani cu suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul SC UVERTURA CITY MALL SRL Botoșani".

"Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", mai precizează Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

Citeste si ŞOC în administraţia botoşăneană! Cătălin Flutur urmărit penal pentru "afacerea Mall"

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ore de pregătire pentru bacalaureat, din martie, la Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava

astăzi, 11:29
10

Și în 2018, profesori ai Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) oferă consultații gratuite atât pentru elevii de liceu, cât și pentru absolvenții ca...

Părintele Sorin Mihalache deschide conferințele duhovnicești la Biserica "Vovidenia" Botoșani!

astăzi, 10:28
102

Biserica Ortodoxă organizează în perioada Postului Sfintelor Paşti mai multe activităţi cu credincioşii, între acestea fiind conferinţele şi întâlnirile duhovniceşti.&...

Căutat de magistrații italieni, a fost găsit de polițiști în municipiul Dorohoi!

astăzi, 09:56
108

Bărbatul de 29 de ani a fost dus la Curtea de Apel Suceava, unde se vor lua măsurile pentru predarea sa către autoritățile italiene. În cursul zilei de luni, poliţiştii din cad...