"Afacerea Mall" se extinde: Persoane-cheie din administrație, cercetate penal pentru "înlesnirea activității infracționale"!

Inculpați în dosarul legat de "afacerea Mall" sunt persoane care la data respectivă ocupau funcții-cheie în administrația botoșăneană!

"Afacerea Mall" se extinde: Persoane-cheie din administrație, cercetate penal pentru "înlesnirea activității infracționale"!

Dosarul în care primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, este urmărit penal pentru abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, capătă dimensiuni mult mai largi decât se bănuia inițial.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava informează că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 14.03.2017, împotriva inculpaților:

- ZĂICEANU ADRIANA, la data săvârșirii faptelor director executiv al Primăriei Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de "complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit";

- PUIU CONSTANTIN-CEZAR, la data săvârșirii faptelor Șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de "complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit";

- GONTINIAC MIHAELA, la data săvârșirii faptelor jurist în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de ”complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”

- APOSTU IOAN, la data săvârșirii faptelor secretar al Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de "complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit".

Conform DNA, în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se arată că "în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

- în perioada 30.11.2006-19.12.2011, în calitățile mai sus menționate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiunilor de serviciu, inculpații au înlesnit activitatea infracțională a inculpatului Flutur Cătălin - Mugurel în ceea ce privește încheierea și derularea  contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional ”UVERTURA MALL” Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani.

Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Botoșani cu suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul SC UVERTURA CITY MALL SRL Botoșani".

"Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", mai precizează Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

Citeste si ŞOC în administraţia botoşăneană! Cătălin Flutur urmărit penal pentru "afacerea Mall"

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Botoşani din cauza condiţiilor proaste. Peste 150 ar putea ieşi cât de curând!

Joi, 19 Octombrie 2017
2107

14 persoane care erau încarcerate în Penitenciarul Botoşani pentru ispăşirea pedepselor au fost eliberate joi, odată cu intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.&...

Incendiu într-un apartament din municipiul Botoșani!

Joi, 19 Octombrie 2017
3580

Un incendiu izbucnit, joi dup-amiază, într-un apartament din municipiul Botoșani a pus în alertă echipajele de pompieri, cadrele medicale și polițiștii.Vecinii au observat că di...

Poate angajatorul să-l tragă la răspundere pe salariat pentru ce face în timpul său liber?

Joi, 19 Octombrie 2017
822

Răspunderea disciplinară are obligatoriu ca temei comiterea unei abateri disciplinare. Așa cum e definită ea de Codul muncii, dacă nu există, nu se poate sancționa nici salariatul. Iar pentru f...